AASSM’de dopdolu ekim

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), ekim ayında dopdolu bir programla sanatseverlerle buluşuyor.

26 Eylül 2024 - 10:37

İzmirli sanatseverlerin adresi, ekim ayında da Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM) olacak. Bir ay boyunca konser, sinema gösterimi, sergi gibi birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak AASSM, İzmirli sanatseverler için yine dopdolu bir program hazırladı.

“Can Dostlarımız için El Ele” konseri
Ekim ayı etkinlikleri, 1 Ekim’de saat 20.30’da AASSM Büyük Salon’da düzenlenecek Olten Filarmoni Orkestrası’nın “Can Dostlarımız için El Ele” konseri ile başlayacak. 2-9-16-23 Ekim tarihlerinde ise AASSM Müzik Kütüphanesi’nde saat 19.30’da Gündüz Öğüt ile Anlatılmayan Öyküler Yazım Atölyesi gerçekleştirilecek. Müzik ve edebiyatın birbirini besleyen ortak yönlerinin ele alınacağı, zaman zaman Gündüz Öğüt’ün keman dinletilerinin de yer alacağı atölyede Yaratıcı Yazarlık Teknikleri, Kısa Öykü Yazma Pratikleri, Ülkemiz ve Dünya Edebiyatından Öykü Okumaları, Dil Kurgu ve Kurmaca, Olay Örgüsü, Karakter Yaratmak, Zaman ve Mekan Tasarımı gibi yazmaya ve hayal kurmaya dair pek çok konu işlenecek. 

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’ndan açılış konseri
İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nın açılış konseri de 3 Ekim saat 20.00’de Büyük Salon’da düzenlenecek. 5 Ekim’de ise saat 20.00’de Kodaly Quartet konseri var. Dünyanın en köklü, en saygın ve en uzun soluklu beş oda müziği topluluğundan biri olan Kodály Quartet, 2023 yılında 57. yılını kutlamıştı.

Ruh Terapisi

Kazakistan’ın en tanınmış çellistlerinden Bagjan Oktabr, “Ruh Terapisi” konser programıyla, Büyük Salon’da 6 Ekim’de 17.00-20.30 saatleri arasında İzmirliler ile buluşacak. 7 Ekim saat 20.00’de de İzmir Senfoni Orkestrası Denizbank Konserleri programı var.

Piyano resitali
Emre Şen Piyano Resitali Küçük Salon’da 10 Ekim saat 20.00’de yapılacak. 11 Ekim’de İzmir Devlet Senfoni Orkestrası sahneye çıkacak, konser Büyük Salon’da saat 20.00’de başlayacak.

Filarmoni ve senfoni orkestraları sahne alacak
Olten Filarmoni Orkestrası, Büyük Salon’da 16 Ekim saat 20.30’da yeniden sahne alacak. İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nın bir diğer konseri ise 18 Ekim saat 20.00’de Büyük Salon’da yapılacak. 

Nükhet Duru ve Ahmet Baran geliyor

Nükhet Duru & Ahmet Baran konseri, 21 Ekim saat 20.30’da Büyük Salon’da düzenlenecek. Güçlü sesi ve yüksek enerjisi ile Nükhet Duru, dünyaca ünlü kanun virtüözü Ahmet Baran'ın sihirli parmakları eşliğinde dinleyenlere bambaşka bir deneyim yaşatacak.

23 Ekim saat 20.00’de ise Büyük Salon’da “Bir Cumhuriyet Şarkısı” adlı film gösterilecek. 1930'lu yıllarda genç bir cumhuriyet olan Türkiye'nin girdiği modernleşme sürecini konu edinen filmin yönetmenlik koltuğunda Yağız Alp Akaydın var.

Senfoni orkestraları sahneye çıkıyor
Ahmed Adnan Saygun Senfoni Orkestrası, Büyük Salon’da 28 Ekim saat 20.00’de Cumhuriyet Bayramı Özel Konseri ile sahne alacak. 31 Ekim’de ise Acn Türk Gençlik Senfoni Orkestrası konseri Büyük Salon’da saat 20.00’de gerçekleştirilecek.

Sergiler kasım ayına kadar sürecek
AASSM, ekim ayında başlayarak kasım ayına kadar sürecek sergilere de ev sahipliği yapacak. Bu kapsamda, 4 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında “Kadın Anlatılarında Cumhuriyet” sergisi, Giriş Galeriler bölümünde ücretsiz sergilenecek. 15 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında ise Esma’nın Büyüsü Tezhip sergisi, Alt Galeri bölümünde ücretsiz sergilenecek.

Ayrıntılı bilgi için kultursanat.izmir.bel.traassm.org.tr ve izmir.art adresleri ziyaret edilebilir.

Bu haber 80 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Fransız Alstom'un Türkiye'ye yatırım iştahı devam ediyor
Fransız Alstom'un Türkiye'ye yatırım iştahı devam ediyor
Edebiyat rüzgarı Bornova’da esecek
Edebiyat rüzgarı Bornova’da esecek

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()