Açık havada sinema keyfi başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Yeniden Sinematek yaz gösterimleri temmuz, ağustos ve eylül aylarında da devam edecek. Dünya sinemasının başarılı yapımları İzmirlilerle ücretsiz buluşacak.

26 Haziran 2024 - 14:11

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Yeniden Sinematek” gösterimleri, yaz döneminde Tarihi Havagazı Fabrikası’ndaki çim alanda ücretsiz olarak seyircilerle buluşacak. Temmuz, ağustos ve eylül aylarındaki tüm gösterimler de saat 21.00’de başlayacak.

İlk gösterim 3 Temmuz’da

Yönetmen koltuğunda Win Wenders’in oturduğu dram türündeki Mükemmel Günler adlı 2023 yapımı film; umumi tuvalet temizleyicisi Hirayama'nın Tokyo'daki rutin yaşamını konu alıyor. Film 3 Temmuz’da gösterilecek.

Bir Düşüşün Anatomisi

Justine Triet’in yönettiği Bir Düşüşün Anatomisi, Fransız Alpleri'nde bir kulübede kocası Samuel ve görme engelli oğluyla izole bir yaşam süren Alman yazar Sandra'yı anlatıyor. Film 10 Temmuz Çarşamba günü izleyiciyle buluşacak.

Öğretmenler Odası

Ödüllü film Öğretmenler Odası, 17 Temmuz’da gösterilecek. Yönetmen İlker Çatak’ın son filmi Öğretmenler Odası, kendini mesleğine adamış idealist bir öğretmen olan Carla Nowak’ın bir lisede ilk işine başlamasını konu alıyor. Öğretmenler Odası prömiyerini 73. Berlin Film Festivali’nin Panorama bölümünde yaptı ve Almanya’nın Oscar adayı olarak seçildi.

Çocuk ve Balıkçıl

Ergenlik dönemindeki bir gencin hikâyesini konu alan Çocuk ve Balıkçıl, İkinci Dünya Savaşı sırasında geçiyor. Film 24 Temmuz’da seyirci ile buluşacak.

Kaptan Benim

31 Temmuz’da ise Kaptan Benim filmi var. Dram türündeki film, hayallerini gerçekleştirmek için Senegal’den ayrılarak Avrupa’ya gitmeye çalışan iki gencin macera dolu hikâyesini konu ediyor.

İzmir bu yaz sinemaya doyuyor

Temmuz ayı boyunca her hafta bir film ile İzmirlilere ev sahipliği yapacak Tarihi Havagazı Fabrikası, ağustos ve eylül aylarında da sinemaseverlere dünya sinemasının örneklerini sunmaya devam edecek. 7 Ağustos’ta Sararmış Yapraklar, 14 Ağustos’ta Yetenekli Bay Cage, 21 Ağustos’ta Köylüler, 28 Ağustos’ta İnşallah Erkek Olur ve 4 Eylül’de Hüzün Üçgeni ile İzmirliler sinemaya doyacak.

Bu haber 104 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bayraklı’da kentsel dönüşüm ofisleri açılıyor
Bayraklı’da kentsel dönüşüm ofisleri açılıyor
Ayvalık Devlet Hastanesi'nde yemekten böcek çıktı
Ayvalık Devlet Hastanesi'nde yemekten böcek çıktı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()