'Adaylığım tartışılmaz diyen Lütfü Savaş'ın adaylığı tartışılmaya başlandı: 'İsyanı duymak zorundayız'

Hatay BB Başkanı Savaş'ın protesto edilmesinin ardından konuşan 17 Şubat'a dikkat çekenCHP Grup Başkanvekili Günaydın, "Deprem bölgesinde böyle bir protesto varsa bunu değerlendirmek gerekir" dedi.

06 Şubat 2024 - 20:52

CHP'nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı olan ve yeniden aday gösterilmesi büyük tepki çeken Lütfü Savaş'ın, Hatay'da 6 Şubat 2023 tarihli depremlerin yıldönümü nedeniyle gerçekleştirilen anmada protesto edilmesinin ardından Savaş'ın adaylığına ilişkin tartışma tekrar gündeme geldi.

"İstifa et istifa" ve "Lütfü istifa" sloganlarıyla tepki gösterilen ve yuhalanan Savaş'ın alanı terk etmek zorunda kalmasının ardıdan Savaş'ın adaylığına ilişkin konuşan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, " Bir şeyi eksik yapıyorsanız vatandaşın tepki göstermesi de doğal. Karar tabii kamuoyu tarafından tartışılıyor, parti de bir karar verecektir bununla ilgili" demişti.

Ağbaba'nın ardından Savaş'ın depremzede yurttaşlar tarafından protesto edilmesine ilişkin değerlendirmede bulunan CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın da "Bu insani acıdan yükselen isyanın sesini duymak zorundayız. Bunu duyuyoruz. Elbette hepimiz bu duyarlılık içinde konuyu yeniden ele alıp, değerlendireceğiz" dedi.

'Kitlesel bir protesto var ise siyaset kurumunun yabancı kalması düşünülemez'

KRT'de yayımlanan "Remziye Demirkol ile Gün İzi" programına konuk olan Günaydın, Savaş'a yönelik protestolar hakkında, "Yurttaşın bu kadar kitlesel bir protestosu var ise siyaset kurumunun buna yabancı kalması düşünülemez" değerlendirmesinde bulundu:

"Bence ikiye ayırmak lazım. Hatay'da protesto eden yurttaşlarımızın her bir sözlerinin başımızın üstünde yeri var. CHP, depremin başında ne yaptı burada diye Hatay'da sorun onlar 'İlk günden beri İBB'yi yanımızda gördük' diyeceklerdir. CHP'nin deprem boyunca izlediği politikaya yönelik bir protesto değil bu, CHP Parti Meclisi'nin belirlediği Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayına yönelik bir protesto bu. İkisini birbirinden ayırmalıyız diye düşünüyorum. Yurttaşın bu kadar kitlesel bir protestosu var ise siyaset kurumunun buna yabancı kalması düşünülemez."

17 Şubat'a dikkat çekti: 'Yükselen isyanın sesini duymak zorundayız'

"Bu hafta CHP Parti Meclisi'nin bir toplantısı olacak. Bütün bu protestolardan ortaya çıkan sonuçlar mutlaka değerlendirilecektir" diyen Günaydın, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

"Teorik olarak tüm adayların 17 Şubat'a kadar yani YSK'ya aday listeleri teslim edilene kadar onları koyan makamın revize etme yetkisi vardır. Deprem bölgesinde böyle bir protesto varsa dolayısıyla bunu değerlendirmek gerekir. Bu değerlendirmeden ne sonuç çıkar PM'nin iradesidir. Hatay'daki meselesi ciddiye alırız ve bunu PM'ye taşırız.

Hatay'da aday belirleme süreci ile deprem süreci birbirine geçmiş durumda. Burada çok büyük bir acı, hepimiz bu acıyla kavruluyoruz. Bu insani acıdan yükselenen isyanın sesini duymak zorundayız. Bunu duyuyoruz. Elbette hepimiz bu duyarlılık içinde konuyu yeniden ele alıp, değerlendireceğiz."

CHP'de 'Adaylığım tartışılmaz Lütfü' ısrarı

Depremlerin üzerinden nerdeyse 1 yıl geçmiş olmasına karşın depremzedelerin yaşadığı sorunlar devam ederken, CHP, kamuoyunda tepkiyle karşılanan bir karara imza atmış ve CHP'li Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı 31 Mart'ta yapılacak olan seçimlerde aday göstermişti.

Depremin ardından hakkında yapılan istifa çağrılarıyla sıkça gündeme gelen Savaş'a ilişkin karar kamuoyunda tepkiyle karşılanmış ancak CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Savaş'ın yeniden aday gösterilmesine ilişkin gelen tepkilere ilişkin "Geri çekilmesi gibi bir durum söz konusu değildir" açıklamasında bulunmuştu.

Savaş ise kendisine yönelik tepkileri "haksız" bulmuştu. "Tartışılacak bir insan değilim" diyen Savaş, sorunu "parti içi demokrasi"de görmüş ve "Maalesef CHP’de fazla demokrasi var. Parti disiplini olması lazım. İktidar partisinde bir kişi konuşuyor, bizde de herkes konuşuyor" demişti.

Eleştirilerin odağındaki Savaş'ın, kendini "tartışılmaz" bir isim olarak görmeye devam etmesine karşın, Savaş'ın başkanlığındaki belediyeye açılan usulsüzlük, yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarıysa aksini gösteriyor.

Bu haber 282 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP’nin Kadınlarından Eğitim Yılı Açıklaması
CHP’nin Kadınlarından Eğitim Yılı Açıklaması
Başkan Tugay “Kordon Acil Eylem Paketi” için start verdi
Başkan Tugay “Kordon Acil Eylem Paketi” için start verdi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()