AK Parti'den Türkiye Buluşmaları raporu: Seçmenin öncelikleri değişti

Seçimlerin ardından 81 ilde Türkiye Buluşmaları'nda seçmenle bir araya gelen AK Parti kurmayları, önceliklerin ekonomi ve adalet olduğuna dikkat çekti. Bu alanlarda çalışmalar yapılacağı belirtildi.

07 Ekim 2024 - 12:19

AK Parti'nin 31 Mart yerel seçimlerinde yenilgisinin nedenlerini araştırmak ve çözüm önerilerini almak üzere 81 ilde düzenlediği "Türkiye Buluşmaları"nda seçmenle yüz yüze gelen bakanlar ve parti kurmayları, sonuçları rapor halinde AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sundu. Raporda, seçmenin talepleri ve şikâyetleri yer aldı. Geçtiğimiz yıllarda ilk sıralarda 'terör' ve 'mülteci sorunu' ön plana çıkarken, seçmen bu defa en temel iki problem olarak ekonomi ve adaleti gösterdi.

 

Türkiye gazetesinden Emrah Özcan'ın haberine göre; 81 ilde 11 bin program yapan AK Parti, vatandaşın talep, istek ve şikâyetlerini kayıt altına alırken, raporlardan ilginç sonuçlar çıktı. Seçmen, parti kurmaylarına ekonomik meseleler ve adalet alanındaki endişelerini dile getirdi. Toplantılardan elde edilen sonuçlar doğrultusunda ilgili bakanlıkların çalışmalara yapacağı belirtiliyor.

 

'CEZASIZLIK' ALGISI

Bu kapsamda Adalet Bakanlığı'nın toplumun hassas olduğu konularda, adalet anlayışını güçlendirecek, cezasızlık anlayışını ortadan kaldırmayı hedefleyen bir takım adımlar atma yolunda olduğu iddia edildi. Toplantılarda elde edilen taleplere göre şekilleneceği belirtilen yeni yargı reformunun önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ardından da Meclis’e sunulacağı kaydedildi.

 

EKONOMİK SORUNLAR

Bir diğer önemli problem olarak dile getirilen 'ekonomi' için de hükümetin ekonomi kurmaylarının harekete geçtiği belirtildi. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın, hâlen yürütülmekte olan programdan taviz vermeden, enflasyonu tek haneye düşürüp, vatandaşın alım gücünü artıracağı ve elini rahatlatacağı, gerek duyulduğu takdirde yeni bir dizi adımlar atacağı öğrenildi. Dar gelirli vatandaşların konut başta olmak üzere yaşadığı birçok sorun için yeni projeler geliştirileceği öne sürüldü. 

 

AK Parti kaynakları, yapılacak yeni ikinci dalga reformlarının, hepsinin sahadan gelen veriler ile beklentilere uygun bir şekilde gerçekleştirileceğine dikkati çekti. Reformların hepsinin teknik ve bürokratik bir anlayışla değil, milletin taleplerine yönelik dizayn edildiğini belirten parti kaynakları, hızlı bir reform süreci yaşanacağını söyledi. Konunun, bugün yapılması planlanan AK Parti MYK toplantısında da gündeme gelmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, raporlar doğrultusunda parti kurmaylarına yeni talimatlar verebileceği belirtiliyor.

Bu haber 31 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
PAKO’nun uygulamaları gezici eğitimle aktarıldı
PAKO’nun uygulamaları gezici eğitimle aktarıldı
Dostluk Turnuvası'nda kupa İzmir’in
Dostluk Turnuvası'nda kupa İzmir’in

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()