AK Parti'li Birinci: EYT'yi çıkarmasaydık bugün belki Türkiye'nin parçalanması senaryosu ile karşı karşıyaydık

"Seçim öncesiydi, ortağımız MHP bile vatandaşı konsolide etmişti"

19 Eylül 2024 - 16:21

Eski AK Parti MKYK Üyesi Mücahit Birinci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın sözleriyle yeniden gündeme gelen EYT düzenlemesine ilişkin olarak açıklamalarda bulundu.

 

Mücahit Birinci, X hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

 

EYT hata mıydı? Hem evet hem hayır... O günlerde MKYK 'daydım. Reisimiz EYT'ye karşı idi. Bu bilinen bir gerçek. Ancak ittifak ortağımız dahil, tüm muhalefet vatandaşın çok büyük çoğunluğunu konsolide etmişti. MKYK görevimizde Anadolu'yu ve Büyükşehirlerimizi karış karış dolaştık. Mayıs 2023 seçimleri öncesi... Hem de birkaç kere... Bize ilk söylenen talep "EYT istiyoruz" idi... Bu büyük talebin karşılığında bir politika üretildi ve her politika gibi elbette eleştirilebilir. Ama kişisel kanaatim, karşımızda Türkiye'yi uçuruma sürükleyecek bir Kılıçdaroğlu kafası varken, alınan pozisyon siyaseten doğru idi. Diğer ihtimal gerçekleşse, bugün, belki de Türkiye'nin parçalanması senaryosu ile karşı karşıyaydık.

Bu haber 56 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ekrem İmamoğlu'ndan parti içine uyarı: Bununla uğraşanlar yol arkadaşım değildir
Ekrem İmamoğlu'ndan parti içine uyarı: Bununla uğraşanlar yol...
Selçuk Efes Kent Belleği’nde Ayasuluk Kazıları Söyleşisi
Selçuk Efes Kent Belleği’nde Ayasuluk Kazıları Söyleşisi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()