"3. Halk Sağlığı Ödülleri", Okan'da sahiplerini buldu!

Yaptıkları farklı çalışmalarla halk sağlığı konusuna katkıda bulunan 11 isim ve kuruluş, Türkiye Halk Sağlığı Derneği ve Okan Üniversitesi tarafından ödüllendirildi

Halk sağlığı kavramını Türkiye’ye yayan, halkın bilinçlendirilmesinde 47 yıldır etkin görev alan Türkiye Halk Sağlığı Derneği ile kurulduğu 1999’den bugüne Türk yükseköğreniminde pek çok ilki gerçekleştiren Okan Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen “3. Halk Sağlığı Ödülleri”, görkemli bir törenle sahiplerini buldu.

Okan Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı törende konuşma yapan Okan Üniversitesi Kurucusu ve Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan “Sağlık Bilimleri Eğitim Kompleksimiz, Diş Hastanemiz ve 2016 Eylül’ünde açacağımız Okan Üniversitesi Hastanesi ile sağlık konusundaki atılımlarımıza devam ediyoruz. Bugünkü işbirliğimiz de bunun bir parçası. Halk Sağlığı Ödülleri’ni Türkiye Halk Sağlığı Derneği ile birlikte vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.  

Törende Onur Ödülü’ne, Lepra hastalığının yok edilmesinde ve kız çocuklarının okutulmasında gösterdiği çabalar nedeniyle Prof. Dr. Ayşe Yüksel layık görüldü. Prof. Dr. Yüksel konuşmasında “Biz halk sağlıkçılar biraz yaramaz çocuklar gibiyiz, yerimizde duramıyoruz. Bu da insana yakışanı vermek istememizden kaynaklanıyor. Sayın Türkan Saylan ile köy köy, mezra mezra gezerek kimsenin dokunamadığı lepra hastalarına dokunduk. Halk sağlığına verilen emek hiçbir zaman boşa gitmez. Ne mutlu ki, Saylan ile birlikte bir hastalığın yok olmasına tanık ve vesile olduk. Ben bu ödülü, Sayın Saylan’a ve halk sağlığına emek veren tüm çalışanlara adıyorum” dedi. 

Törende ödül alan diğer isimler ise şöyleydi:

Bilim Ödülü

Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu

Sivil Toplum Kuruluşu Ödülü

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD)

Toplum Sağlığı Konusunu En Çok İşleyen Sağlık Yazarı 

Mesude Erşan

Çevre ve Sosyal Sorumluluk Ödülü

Dr. Mustafa Tolay

İş Sağlığı ve Güvenliği Ödülü

Prof. Dr. Gürhan Fişek

Kadın ve Anne Çocuk Sağlığı Ödülü

Anne-Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV)

Sağlık İçin Spor Ödülü

Hakan Pekzorlu

Yaşlı Sağlığı Ödülü

Türk Geriatri Derneği

Beslenme, Gıda ve Hijyen Ödülü

Prof. Dr. Selim Çetiner

Toplum Sağlığı Konusunu En Çok İşleyen TV Programı ödülü

Kanal D Günaydın’ın sunucusu İrfan Değirmenci