Acil tıp personelleri sempozyumda buluştu
Türkiye'nin dört bir yanından İzmir'e gelen Acil Tıp Teknisyenleri, paramedik öğrencileri ve akademisyenler, Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği, Paramedik Eğitiminde Standardizasyon ve Akreditasyon Derneği ve İzmir Üniversitesi işbirliği ile yapılan 2015 Resüsitasyon Kılavuzlarının Hastane Öncesi Acil Bakıma Yansımaları Sempozyumunda bir araya geldi.
2015 Resüsitasyon Kılavuzlarının Hastane Öncesi Acil Bakıma Yansımaları Sempozyumu, Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği, Paramedik Eğitiminde Standardizasyon ve Akreditasyon Derneği ve İzmir Üniversitesi işbirliği ile Tepekule Kongre ve Sergi Merkezinde düzenlendi. Bin 700 kişinin başvuruda bulunduğu sempozyuma kontenjan sınırı sebebi ile 700 kişi katılabildi. Katılımcılar arasında başta Artvin, Zonguldak, Ankara, İstanbul, Bursa, Bolu, Çanakkale, Osmaniye, Adana, Manisa, Aydın, Denizli, Balıkesir, Kocaeli, Muğla olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından gelen Acil Tıp Teknisyenleri (ATT) ve paramedik personel, öğrenciler ve akademisyenler yer aldı. Dört oturum halinde gerçekleşen sempozyum ile acil tıp ve resüsitasyon alanlarında yaşanan gelişmeler masaya yatırıldı.
İlk oturumun Başkanlığını Prof. Dr. Agah Çertuğ üstlenirken, Yrd. Doç. Dr. Yusuf Ali Altuncu ‘Temel ve İleri Yaşam Desteği Algoritmaları’, Öğr. Gör. Nursun Üstünkarlı ‘Yeni Kılavuzlarda Temel Yaşam Desteği ve OED Kullanımı’, Prof. Dr. Bahar Kuvaki Balkan ‘Hastane Öncesi Resüsitasyonda Havayolu Uygulamalarında Yenilikler’ isimli sunumları yaptı. Doç. Dr. Sedat Yanturalı başkanlığındaki ikinci oturumda ise Yrd. Doç. Dr. Şevket Şenol Ayhan ‘Travmalı Hastada Resüsitasyon’, Doç. Dr. Murat Anıl ‘Çocuklarda Resüsitasyon’, Doç. Dr. Aydın Erdemir ‘Yenidoğan Resüsitasyonu’ isimli sunumlarını katılımcılarla paylaştı. Doç. Dr. Murat Ersel’in Oturum Başkanı olduğu üçüncü oturumda, Dr. Zeynep Sofuoğlu ‘Kaliteli CPR’, Yrd. Doç. Dr. Gülsüm Limon ‘Akut Koroner Sendromlar’, Doç. Dr. Başak Bayram da ‘Özel Durumlarda Resüsitasyon’, Oturum Başkanlığını Yrd. Doç. Dr. Semra Çelikli’nin yaptığı son oturumda ise Öğr. Gör. İbrahim Çınar ‘Resüsitasyon Eğitiminde Yenilikler’, Yrd. Doç. Dr. Sevinç Arslan Hızal ‘Resüsitasyon Her Zaman Gerekli mi?’, Öğr. Gör. Dr. Ahu Pakdemirli ‘Resüsitasyonda Ölüm Kararı Verme ve Etik’ isimli sunumları gerçekleştirdi.
Sempozyum sonunda katılımcılara sertifika verilirken, konuşmacılara ve destek verenlere de teşekkür plaketi takdim edildi.