AGORA ALIŞVERİŞ MERKEZİ'NDE MODA RÜZGARI ESTİ!

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tasarım Bölümü öğrencilerinin 'Defile 15' adlı Couture ve Köstüm Defilesi Agora Alışveriş Merkezi'nde ki Müthiş Sunumu İle İzleyenlerden Tam Not Aldı!

Konuk ettiği modacılar ve gerçekleştirdiği etkinlikler ile her zaman genç tasarımcılara destek veren Agora Alışveriş Merkezi; Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü öğrencilerinin “Defile 15” adlı defilesine ev sahipliği yaptı. Genç tasarımcıların Lewis Caroll”un “Alice Harikalar Diyarında” eserinden esinlendikleri kostümleri, “tekrar eden zaman” başlıklı deneysel giysileri ve “müzik yıldızlarının ikonik stilleri” ile Ege”nin incisi temalı tasarımlarının, izleyenlerin beğenisine sunulduğu gecede, çok özel anlar yaşandı.

 

Yeni yıl öncesi görsel bir şölenle tasarımların gösterileceği defile iki bölüm sergilendi ve toplam 48 öğrenciye ait 95 tasarım izleyenlere sunuldu. Yard Doç Dr. Arzu Vuruşkan ve Öğretim Görevlisi Jörn Fröhlich tarafından yürütülen defilenin ilk bölümünde 4. sınıf öğrencilerinin deneysel couture çalışmaları yer alırken, son sınıf öğrencileri güz dönemi defilesi için “tekrar eden zaman” temalı tasarımlar üretti.

 

Defilenin ikinci bölümünde ise. 3. ve 4.sınıf öğrencilerinin tasarımları sergilendi. Lewis Caroll”un “Alice Harikalar Diyarında” eserinden ilham alınarak tasarlanan kostümlerde öğrenciler hem Alice hem de seçtikleri diğer bir karakter için hazırlanan kostümleri sundular. Defilenin bu bölümünde 3.sınıf öğrencilerinin “müzik yıldızlarının ikonik stilleri” de yer alacak. Her tasarımcı Jimmy Hendrix, Michael Jackson gibi ünlü bir erkek sanatçı seçerek, ona uygun kostümleri sundular. Defilenin 2.sınıf öğrencileri ise “Egenin İncisi” temalı hazır giyim koleksiyonları hazırladı ve final bölümünde bu “Ege’nin İncisi” parçaları sergilendi.

 

Defilede ki tasarımları; Mankenlik ajansı ile birçok başarılı işe imza atan ayrıca Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü öğretim görevlisi Başak Gürsoy”dan koreografi ders alan üniversite  öğrencileri sergilendi.

 

Agora Alışveriş Merkezi İcra Kurulu Başkanı Hasan NOYAN; defilede emeği geçen Mütevelli Heyeti Başkanı Ekrem DEMİRTAŞ, Rektör Prof.Dr Oğuz ESEN, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof Dr. Ender Yazgan BULGUN,Öğretim Görevlisi Başak GÜRSOY  ve tüm  Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tekstil Fakültesi Moda Tasarımı Bölümü’ne teşekkürleri iletti.  Genç tasarımcılara destek vermekten büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Noyan; birbirinden özel kostümlerin sergilendiği defilenin çok başarılı geçtiği belirtti.