AK Parti'nin hazırlık yaptığı yeni yasalar belli oldu

TBMM Genel Kurulu, 28. Dönem 3. Yasama Yılı açılışıyla 1 Ekim'de çalışmalarına yeniden başlayacak. Meclis tatildeyken AK Parti grubu sosyal güvenlik reformu ile infaz kanununun yanı sıra yeni anayasa ve Meclis içtüzüğü için çalışmalar yapacağı öğrenildi.

AK Parti’nin hazırladığı sahipsiz sokak hayvanlarının sahiplenilmediği taktirde öldürülmesini içeren 17 maddelik ‘Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yasa Teklifi'nin kabul edilmesinin ardından TBMM 1 Ekim'e kadar tatile girdi.

 

AK PARTİ'DE YENİ YASA HAZIRLIKLARI

Gazete Duvar’da yer alan habere göre, AK Parti 2 aylık tatil sürecini ekim ayında gündeme getirilecek yeni yasaların hazırlığı ile geçirecek.

 

SOSYAL GÜVENLİK REFORMU, İNFAZ KANUNU...

Yaklaşık 4 yıllık seçimsiz sürecin bazı temel sorunları ele almak, kimi konularda reformları hayata geçirmek için çok değerli bir fırsat sunduğunu söyleyen parti yöneticileri, sosyal güvenlik reformundan infaz kanununa bu kapsamda birçok konuyu çalışacaklarını aktardı.

 

YENİ ANAYASA VE MECLİS İÇTÜZÜĞÜ İÇİN DE ÇALIŞILACAK

Son yıllarda çeşitli nedenlerle yapılan bir dizi değişiklikle infaz sisteminin bozulduğu, silbaştan elden geçmesi gerektiği, kamuoyunda da bu konuda ciddi talep olduğu kaydediliyor.

 

Öte yandan AK Parti’nin yaz boyunca yeni anayasa ve Meclis içtüzüğü için de çalışacağı öğrenildi.