AK Partili Efkan Ala: Gündemimizde çözüm süreci değil, yeni anayasa var

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, dün AK Parti Genel Merkezi'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, gündemlerinde "yeni bir çözüm sürecinin bulunmadığını" söyledi.

 

Ala, çözüm sürecine ilişkin soruyu şöyle yanıtladı:

 

Bizim öyle bir şeyimiz yok. Bizim hedefimiz var, gündemimiz var. Reform gündemleri var, anayasa gündemimiz var. Onları tartışıyoruz. Meclis'te de herkes yan yana oturuyor, her gün konuşuyor. 24 saat Kürtçe kanal yayın yapıyor. Bunlar aşıldı. O süreçlerin belli yerinde Ortadoğu tarumar oldu. Türkiye, o reformlarını yapmamış olsaydı Irak ve Suriye'ye döndürmek isteyen projelere yenilirdi.

 

Erken seçimin de gündemlerinde olmadığını dile getiren Efkan Ala, cezasızlık eleştirilerine de şu yanıtı verdi:

 

O günün şartlarına göre bazı çözümler üretilmiş. Ama şu anda onlar başka sorunlar üretmeye başlıyor. O sorunları ortadan kaldıracak yeni düzenlemeleri de getireceğiz.

 

Yeni anayasa tartışmaları hakkında konuşan Ala, "Masayı bir kuralım. Tartışmak, konuşmak ve bir araya gelmek için anlaşalım. Orada herkes görüşünü söyleyecek" dedi.

 

Seçimlerin ardından siyasette başlayan 'normalleşme' gündemine değinen Ala, "180 derece fikirler olsa da bunlar çok önemlidir" diye konuştu.

 

Ne olmuştu?

 

1 Ekim'de Meclis'in açılışı sırasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala DEM Parti sıralarına giderek tokalaşmıştı. Efkan Ala, 2013-2015 yılları arasındaki çözüm süreci döneminin İçişleri Bakanı’ydı ve Dolmabahçe açıklamasındaki en üst düzey yetkiliydi.