Astsubayların 400 KM'lik yürüyüşüne ilk destek CHP'li Murat Bakan'dan!

CHP İçişleri Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, önce Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) ve emekli astsubayların tazminat ve özlük hakları talebiyle Milli Savunma Bakanlığı önünde yaptıkları basın açıklamasına katıldı. Ardından da Astsubay İnisiyatifi'nden iki astsubayın 29 Eylül'de Niğde'den başladıkları ve 17 Ekim'de Ankara'da tamamlayacakları 400 kilometrelik yürüyüşüne katıldı.

Yürüyüşe Nevşehir’de dahil olan CHP’li Bakan, bir süre iki emekli astsubayla birlikte yürüdü ve astsubayların tazminat ve özlük hakları konusundaki taleplerine destek verdi.

 

Astsubay emekli olduktan sonra çay dağıtıyorsa utanç duyması gereken Milli Savunma Bakanlığı’dır, İçişleri Bakanlığı’dır!

 

Astsubayların tazminat ve özlük haklarına ilişkin konuşan CHP’li Murat Bakan, “Astsubayların yaşadığı sıkıntıları, tazminat hakkını dile getirmek öncelikle bir astsubay evladı olarak bana ve arkadaşlarıma düşüyor” dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

 

“Astsubay çocuğu olmak benim kimliğimin bir parçası. Başçavuş çocuğu bir milletvekili olarak, astsubayların hakkını Meclis kürsüsünde de bulunduğum her yerde de savunmaya, mücadele etmeye devam edeceğim. Bir astsubay yalçın dağlarda, azgın denizlerde, kuş uçmaz, kervan geçmez bozkırlarda 20-25 sene çalıştıktan sonra emekli olup çocuklarıyla huzur içinde emekliliğini yaşayamıyorsa; emekli olduktan sonra güvenlik görevlisi olarak çalışmak zorunda kalıyorsa, kahvehanede çay dağıtmak zorunda kalıyorsa bundan utanç duyması gereken, bizler değiliz, şerefli kahraman astsubaylar değil; utanç duyması gereken Milli Savunma Bakanlığı’dır, Jandarma Genel Komutanlığı hasebiyle İçişleri Bakanlığı’dır. Milli Savunma Bakanı’na, İçişleri Bakanı’na ve Sayın Cumhurbaşkanı'na sesleniyoruz; en zor koşullarda görev yapan, şerefli Türk üniformasını giyen, bir emirle ölüme giden, üniforması kefeni olan astsubayların bu duruma düşmesine izin vermeyeceğiz! Hak ve adalet mücadelelerinde her zaman yanlarında olduk, haklarını alana kadar da yanlarında olmaya devam edeceğiz.”