Başkan Ömer Eşki'den AKP'li Meclis Üyesine Sert Tepki: "Asıl Vandallık, İnsanların Haksız Yere Tutuklanmasıdır"

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yaşanan bir olay üzerine sert açıklamalarda bulundu. AKP'li Balçova Meclis Üyesi'nin Gezi Parkı eylemleri hakkında "Vandallıktır" ifadelerini kullanması, Başkan Eşki'nin tepkisini çekti.

Eşki, yaptığı açıklamada, "Bu akşam İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde talihsiz bir olay yaşandı. AK Parti’li Balçova meclis üyesi, Gezi sürecine ve eylemlerine 'Vandallıktır' deme aymazlığında bulundu. Ben daha dün, Gezi eylemleri sürecinde haksız biçimde cezaevinde tutulan Tayfun Kahraman’ın ailesini Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel ile ziyaret ettim. Asıl vandallık insanların haksız yere tutuklanmasıdır," dedi.

 

Ayrıca Eşki, AK Parti'li üyenin, önceki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik asılsız iddialarını da sert bir dille eleştirdi. "Yalanla, hileyle kirlenmiş ağızlarına hiçbir CHP Genel Başkanının adını alamazlar. Ben, Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları’nda yetişmiş bir Kemalistim. Kimseye CHP Genel Başkanı hakkında laf ettirmem, yalan söylenmesine müsaade etmem," ifadelerini kullandı.

 

Eşki, AK Parti grubunun siyasi tansiyonu yükseltme çabalarına da değinerek, "Biliyorum ki AKP grubu, ülkenin içinde bulunduğu zorlu koşullardan kaçmak için gündemi değiştirmeye çalışıyor. İşçinin, işsiz emeklinin derdini gözlerden kaçırmak için bu tür tartışmaları gündeme getiriyorlar. Buna müsaade etmeyeceğiz. Biz Bornovalı’nın, İzmirlinin, işçinin, işsizin, emeklinin derdiyle meşgulüz," dedi.