Belediye Başkanı Görkem Duman'dan, Buca'nın en eski kunduracısına ziyaret

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, Ahilik Haftası'nda ilçenin en eski kunduracısını ziyaret ederek, "Bizler üreten, büyüten, topluma katkı sunan tüm esnaf ve zanaatkarlarımızın yanında olacağız" dedi.

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, 16 - 22 Eylül tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası nedeni ile ilçenin en eski esnaflarından Kunduracı Salih Usta’yı ziyaret etti. 65 yıldır tarihi Dumlupınar Mahallesi’nde Bucalılara hizmet veren Salih Usta’nın Ahilik Haftası’nı kutlayan Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, “Sevgili Salih Amca’mızı bu değerli hafta nedeniyle ziyaret edip halini hatırını sorduk. Kendisi, Anadolu’nun kadim geleneğinin günümüzdeki önemli  temsilcilerinden biri. Bu nedenle Buca için çok kıymetli bir isim” dedi. Salih Usta ile sohbet eden Belediye Başkanı Görkem Duman, ahilik kültürünün Anadolu coğrafyası için öneminden bahsetti.

Ahilik kültürünün,  12. yüzyıldan beri yaşadığımız toprakların en önemli  dinamiklerinden biri olduğunu söyleyen Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, “Ahilik, aynı toplumda bulunan insanları birbirine yaklaştıran, kaynaştıran ve dayanışmayı sağlayan kadim bir kültür. Her ne kadar ekonomik bir örgütlenme gibi görülse de sosyal hayata büyük katkıları olan bir kültür. Ahilik Haftası nedeni ile ilçemizde ahilik anlayışıyla çalışan esnaf ve zanatkârlarımızın haftalarını kutluyorum, saygılarımı iletiyorum. Zorlu bir ekonomik gündemin hakim olduğu şu günlerde kendileriyle dayanışmayı sürdüreceğiz. Bizler üreten, büyüten, topluma katkı sunan herkesin yanındayız” diye konuştu.