Benzine büyük zam geliyor: Tabelalar değişecek

Döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki hareketlilik ile vergilere yapılan zamlar akaryakıt fiyatlarını da etkilemeye devam ediyor. Bu geceden itibaren geçerli olmak üzere benzinde 1,20 TL zam bekleniyor.

Brent petrol fiyatları ve döviz kurlarındaki sert dalgalanmalar ile vergilere yapılan zamların ardından benzin fiyatlarına salı gününden itibaren geçerli olmak üzere zam bekleniyor. Araç sahipleri yola çıkmadan önce fiyatları kontrol ediyor. Benzine ve motorine ne kadar ödeyeceğini bilmek istiyor. 

 

Petrol fiyatları geçtiğimiz haftayı yüzde 3,2 yükselişle kapattı. Dolar da 34 TL'nin üstündeki yükselişini sürdürünce zam geldi. Yarından itibaren geçerli olmak üzere benzine 1,20 TL bekleniyor.

 

Güncel akaryakıt fiyatları

İstanbul Avrupa yakası akaryakıt fiyatları

 

Benzin fiyatı: 41.55 TL Motorin litre fiyatı: 41.74 TL LPG litre fiyatı: 25.13 TL

İstanbul Anadolu yakası akaryakıt fiyatları

 

Benzin fiyatı: 41.42 TL Motorin litre fiyatı: 41.67 TL LPG litre fiyatı: 24.59 TL

Ankara akaryakıt fiyatları

 

Benzin litre fiyatı: 41.90  TL Motorin litre fiyatı: 42.19  TL LPG litre fiyatı: 25.14 TL

İzmir akaryakıt fiyatları

 

Benzin litre fiyatı: 42.35 TL Motorin litre fiyatı: 42.71 TL LPG litre fiyatı: 25.04 TL Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanıyor?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

 

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.