Bornova'da yoksullukla mücadele için farkındalık sergisi

17 Ekim Dünya Yoksullukla Mücadele Günü'nde Bornova Cumhuriyet Meydanı, yoksulluk sorununa dikkat çekmek amacıyla hazırlanan sergiye ev sahipliği yaptı. Bornova Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen sergide, Türkiye'deki yoksulluğun boyutları, veriler ve çarpıcı görsellerle gözler önüne serildi.

Sergiyi ziyaret eden Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, yaptığı açıklamada yoksulluk sorununa ve yerel yönetimlerin artan sorumluluklarına değindi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı Kent Lokantaları örneğini hatırlatan Eşki, bu tür hizmetlerin artık Türkiye genelinde belediyelerin temel görevlerinden biri haline geldiğini vurguladı.

 

Bu tablo Cumhuriyetimize yakışmıyor

Eşki, Cumhuriyet'in 100. yılını geride bırakırken, ucuz gıda sağlama ve gıda bankaları kurmanın yerel yönetimler için zorunluluk haline geldiğini ifade ederek, "Bu durum yüzyıllık bir Cumhuriyet için utanç verici bir tablo. Yoksullukla mücadele etmek, insanların yalnızca karnını doyurmak veya temel ihtiyaç maddelerini sağlamak olmamalı" dedi.

 

Kararlılıkla mücadele edeceğiz

Yoksulluğa karşı mücadelenin sadece yardım sağlamaktan öte, köklü bir değişimle mümkün olacağını belirten Eşki, kapitalist ve emperyalist sistemin yerli işbirlikçileriyle mücadele edeceklerini söyledi. "Cumhuriyet Halk Partili belediyeler olarak, vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını karşılamanın ötesinde, iktidar olduğumuzda bu ülkeyi soyan yapılarla savaşacağız" diyen Başkan Eşki, bu yolda kararlılıkla mücadele edeceklerini belirtti.