BTM'den Kadının Güçlenmesi için İmza
BTM, işyerinde kadının güçlenmesine dair iş dünyası liderlerinin, toplumsal cinsiyet eşitliğini ilerletecek şirket politikaları oluşturmaya yönelik Kadının Güçlenmesi İlkeleri'ne (Women's Empowerment Principles – WEPs) imza attı.
Ege Sanayicileri ve İşinsanları Derneği’nin (ESİAD) ev sahipliği yaptığı, İzmir Avrupa Birliği Bilgi Merkezi tarafından gerçekleştirilen “İşyerinde Kadının Güçlenmesi Zirvesi”ndeKadının Güçlenmesi İlkeleriniimzalayan BTM Yönetim Kurulu Başkanı Levent Ürkmez sadece iş yaşamında değil hayatın tüm alanlarında kadınlarımızın rolünün artmasını ve öneminin kavranmasını istediklerini belirtti.
Ürkmez, kadınların iş hayatında ve toplumdaki yeriningüçlendirilmesi amacıyla geliştirilecek uygulamalara katkı sağlamaktan ve buna yönelik politikaları desteklemekten BTM olarak memnuniyet duyduklarını ifade etti.
WEP (Kadının Güçlenmesi İlkeleri) hakkında bilgi:
Kadınların,tüm sektörlerde ve her düzeyde, ekonomik yaşamın içinde yer alabilmelerini sağlamak amacıyla kadınların güçlenmesini hedefleyen özel sektörün küresel en önemli girişimlerinden biri Kadının Güçlenmesi Prensipleri (Women’s Empowerment Principles – WEPs) platformudur.2010 yılında Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) ve Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women) ortaklığında oluşturulan WEPs platformu, özel sektöre; iş yerlerinde, piyasalarda ve toplum genelinde toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için dikkate almaları gereken önemli noktaları sunmaktadır.
Kadının Güçlenmesi Prensipleri, iş dünyası liderlerinin, toplumsal cinsiyet eşitliğini ilerletecek şirket politikaları oluşturmaya yönelik 7 ilkeye açıkça taahhüt vermelerini istemektedir.
1. Cinsiyet Eşitliği İçin Üst Düzey Kurumsal Liderlik Sağlanması
2. Tüm Kadın ve Erkeklere İşte Adil Davranılması, İnsan Haklarına ve Ayrım Yapmama İlkesine Saygı Gösterilmesi, Bu İlkelerin Desteklenmesi
3. Tüm Kadın ve Erkeklere Sağlık, Güvenlik ve Refah Sağlanması
4. Kadınların Eğitim, Kurs ve Profesyonel Gelişim İmkânlarıyla Desteklenmesi
5. Kadınları Güçlendiren Girişimci Gelişimi, Tedarik Zinciri ve Pazarlama Yöntemlerinin Uygulanması
6. Toplumsal İnisiyatifler ve Destekler Aracılığıyla Eşitliğin Teşvik Edilmesi
7. Cinsiyet Eşitliğinin Sağlanması İçin Gelişimin Ölçülmesi ve Halka Açık Raporlanması