CHP, Adalet Yürüyüşü'nü Kitapçık Haline Getirdi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı ve Ankara'dan İstanbul'a 25 gün süren 'Adalet Yürüyüşü', kitapçık haline getirildi...

Ankara'da Güvenpark'tan yola çıktı; İstanbul'daki Maltepe Parkı son durağı oldu.. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yüzlerce kilometrelik yolu yürüyüşe katılan binlerce kişiyle tamamladı... Güzergah boyunca yaşanan olaylar, yapılan açıklamalar günlerce konuşuldu..

Cumhuriyet Halk Partisi, 25 gün süren "Adalet Yürüyüşü" ile ilgili kitapçık hazırladı, o yürüyüşe neden başlandığını ve ne hedeflendiğini anlattı.. 

Yürüyüşten fotoğrafların da yer aldığı kitapçık için Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu önsöz yazdı. “Adaletle değil zulümle hükmedenlere asla boyun eğmeyeceğiz. Adaleti bu topraklara, hak arayan milyonlarla el ele verip, getireceğiz” diyen Kılıçdaroğlu, tek adam rejimi eleştirilerini sürdürdü.. 

Sözlerine "Ülkemin cesur ve güzel yurtsever insanları" diye başlayan CHP liderinin, "Ülkemiz son on beş yıldır tarihinde görmediği adaletsizliklere tanık olmuştur. Yargı kurumlarında hak, hukuk, adalet, adil yargılanma hakkı yok edilmiştir. Dış ilişkilerimizde bize rehber olan büyük lider Atatürk’ün ‘yurtta barış dünyada barış’ ilkesinden saparak komşularımızla düşman olunmuş, Avrupa Birliği'ne uyum süreci bitirilmiştir. Günübirlik kararlarla ülkemizin dış dünya ile olan siyasi ve ekonomik ilişkilerinin bozulmasına neden olunmuştur" ifadelerine yer verildi.. 

"Tek adam rejimi ülkemizi demokratik değerlerden ve dış dünyadan uzaklaştırmaktadır" diyen Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin "2015 Hukukun Üstünlüğü Endeksi"nde önceki yıla kıyasla 21 sıra gerileyerek, 102 ülke arasında 80’inciliğe yerleştiğini hatırlattı. Basın özgürlüğü uyarısı yaptı; "Dünyada itibar kaybediyoruz" dedi. 

Adalet Yürüyüşü'nün kutuplaşmanın ortadan kaldırılması için bütün tarafları bir araya getirdiğinin savunulduğu önsözde, "Hakkı, hukuku ve adaleti sağlarsak ülkemizin geleceğini kurtarırız" vurgusu yapıldı...