Dondurulmuş tavuk markasında bulaşıcı bakteri tespit edildi: Raflardan toplanıyor!

Bakteriyel bulaşma nedeniyle hastalığa yol açabileceği endişesiyle bir taco seti marketlerden geri çağrıldı. Ateş, kas ağrıları, yorgunluk, mide bulantısı, kusma ve ishal belirtileri bakterinin belirtileri arasında yer alıyor.

Reser's Fine Foods firması gıda zehirlenmesine yol açabilen bir bakteri olan Listeria monocytogenes'in riski taşıdığı gerekçesiyle Chicken Street Taco Yemek Kitini geri çağırdı. 

 

Etkilenen ürünlerin UPC kodu 205916813991 olup son kullanma tarihleri ​​2 Eylül 2024 ile 7 Kasım 2024 arasında değişiyor.

 

Ürünü satın alan herkesten ürünü tüketmemeleri ve ya atmaları ya da tam para iadesi için satın aldıkları yere iade etmeleri istenmektedir. 

 

Gıda ve İlaç Dairesi ayrıca tüketicileri "Çapraz bulaşma riskini azaltmak için bu ürünlerle temas etmiş olabilecek tüm yüzeyleri ve kapları temizleme ve dezenfekte etme konusunda ekstra dikkat göstermeye" çağırdı.

 

Newsweek, ürünleri satın alan marketle iletişime geçti:

 

"Listeria özellikle tehlikelidir çünkü buzdolaplarında ve dondurucularda yaşayabilir ve enfekte olmuş yiyecekler farklı görünmeyebilir, kokmayabilir veya tadı farklı olmayabilir" dedi. 

 

Belirtiler günler hatta haftalar alabilir

Listeria semptomları enfeksiyondan sonraki günlerde ve haftalarda başlayabilir. Ateş, kas ağrıları, yorgunluk, mide bulantısı, kusma ve ishal belirtileri arasında yer alır.

 

Ancak daha ciddi bir enfeksiyon meydana gelirse, baş ağrısı, boyun tutulması, denge kaybı, kafa karışıklığı ve kasılmalar gibi semptomlara neden olabilir. 

 

Hamile kadınlar, çocuklar ve yaşlı yetişkinler gibi bağışıklık sistemi zayıf olanlar için özellikle tehlikeli olabilirler.