Ege Bölgesi Diyarbakır Dernekleri Federasyonu Lokali Hemşerilerine Kapılarını Açtı

Ege Bölgesi Diyarbakır Dernekleri Federasyonu, uzun süredir hayalini kurduğu bir projeyi hayata geçirerek, 1 Ekim 2024 tarihi itibariyle hemşerilerine yönelik yeni lokalini hizmete açtı.

Yıllardır hayalini kurdukları projeyi hayata geçirmenin gururunu yaşayan Ege Bölgesi Diyarbakır Dernekleri Federasyonu, tüm hemşehrilerini bir araya getirecek olan yeni lokalini 1 Ekim 2024 itibarıyla hizmete açtı. Karşıyaka Bostanlı’da yer alan lokal, sıcak çayı, huzur dolu atmosferi ve tatlı sohbetleriyle Diyarbakırlıların buluşma noktası olacak.

 

"Birlik ve beraberlik burada pekişecek"
Federasyon yetkilileri, uzun süredir üzerinde çalıştıkları bu projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, tüm Diyarbakırlıları bu anlamlı buluşma noktasına davet etti. Açıklamada, "Çayımız sıcak, gönlümüz geniş. Huzurla, sağlıkla dolu tatlı sohbetler için siz değerli hemşerilerimizi bekliyoruz. Burası sadece bir lokal değil, aynı zamanda kardeşliğimizin ve kültürümüzün de yaşatılacağı bir mekân olacak" denildi.

 

Bostanlı’da yeni bir kültür köprüsü
İzmir’in Karşıyaka ilçesi Bostanlı semtinde yer alan lokal, özellikle Diyarbakırlılar için sosyal bir buluşma noktası olmanın yanı sıra, farklı kültürlerle dayanışma ve kaynaşma imkânı sunacak. Lokalin açılışı ile birlikte, İzmir’deki Diyarbakırlı hemşehriler, özlemini duydukları samimi ve sıcak buluşmalarla bir araya gelme fırsatı bulacaklar.

 

Lokal Adresi şöyle
Bostanlı, Dr. M. Ziyaettin Ertemer Sok. No:6, 35590 Karşıyaka/İzmir
(Bostanlı Açık Hava Tiyatrosu Karşısı)