Ege Üniversitesi'nin kalitesi tescilleniyor

Ege Üniversitesi kalitesini tescillemek için kolları sıvadı. 2015 yılında yayınlanan Yükseköğretim Kalite Güvencesi Yönetmeliği çerçevesinde eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri ile idari hizmetlerin kalite standartlarında uygulandığını tescillemek amacıyla çalışmalar sürdürülüyor.

Ege Üniversitesi’nin kalitesi tescilleniyor

Ege Üniversitesi kalitesini tescillemek için kolları sıvadı. 2015 yılında yayınlanan Yükseköğretim Kalite Güvencesi Yönetmeliği çerçevesinde eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri ile idari hizmetlerin kalite standartlarında uygulandığını tescillemek amacıyla çalışmalar sürdürülüyor. Bu çerçevede Ege Üniversitesi bağımsız dış değerlendirme sürecinden geçti. Denetçilerin senato üyeleriyle yaptığı toplantıya Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak da katıldı.

Yükseköğretim Kalite Güvencesi Yönetmeliği çerçevesinde üniversitelerin kalite yönetim sistemleri beş yılda bir bağımsız dış değerlendirmeye tabi tutuluyor. Ege Üniversitesi de dört gün boyunca bu denetimlere tabi tutuldu. Üniversiteye gelen denetçiler, eğitim öğretim ve araştırma faaliyetleri ile idari hizmetlerin kalite standartlarında uygulandığını tescillemek amacıyla çalışmalarını sürdürdü. Denetçilerin senato üyeleriyle düzenlediği toplantıya Rektör Prof. Dr. Necdet Budak da katılarak kalite standartları adına yapılanlar ve bundan sonra yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Yükseköğretim Kalite Kurulu’nun bağımsız değerlendiricileri tarafından gerçekleştirilen ve üç gün süren dış değerlendirme sürecinde Üniversitenin Üst Yönetimi, Kalite Komisyonu, Senato ve Yönetim Kurulu, dış paydaşları, çeşitli akademik ve idari birim temsilcileri ile toplantılar düzenlenerek, seçilen birimler yerinde ziyaret edildi.Dış değerlendirme süreci, değerlendiriciler tarafından hazırlanacak olan Ege Üniversitesi Kurumsal Geri Bildirim Raporunun sunulması ile tamamlanacak. 

 

4 ANA BAŞLIK ALTINDA 20 HEDEF

Toplantıda ayrıca Ege Üniversitesi’nin uzun ve orta vadeli stratejik planları anlatıldı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Metin bu kapsamda yapılan çalışmalarla 4 ana başlıkta 20 hedef belirlediklerini dile getirerek, ana başlıkların ulusal ve uluslararası araştırma olanaklarını arttırmak, ARGE çalışmalarını teşvik etmek, kurumsal yapının sürdürülebilirliğini ve gelişiminin sağlamak ve paydaşlarla etkileşim kalitesini arttırmak olduğunu söyledi.