Ekrem İmamoğlu'ndan parti içine uyarı: Bununla uğraşanlar yol arkadaşım değildir

Ekrem İmamoğlu, CHP içinde ayrışma yaşandığı tartışmalarına sert tepki göstererek parti içine uyarılarda bulundu: "Bununla uğraşan kim var ise benim yol arkadaşım değildir, nokta."

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sultanbeyli Battalgazi Mahallesi İtfaiye İstasyonu açılışında konuştu.

 

İmamoğlu burada yaptığı konuşmada, CHP’li yol arkadaşlarına, belediye başkanlarına, milletvekillerine ve partinin üst düzey yönetimine dikkat çeken uyarılarda bulundu. 

 

Parti içinde ayrışma yaşandığı iddialarına sert çıkan Ekrem İmamoğlu "Bununla uğraşan kim var ise, benim yol arkadaşım da değildir. Nokta" dedi.

 

'Zaman, önümüzdeki sürece dair en iyi şekilde hazırlanma zamanıdır'

Ekrem İmamoğlu şunları söyledi:

 

* Sevgili dostlarım; böylesi zor bir dönemde, özellikle benim siyasi yol arkadaşlarıma, özellikle benim siyasi, Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde siyaset yapan arkadaşlarıma ya da belediye başkanı olan, meclis üyesi olan, milletvekili olan, partimizin üst yönetimine net olarak bir şeyi söylemek isterim. Zaman, önümüzdeki sürece dair en iyi şekilde hazırlanma zamanıdır. Zaman, milletin sorunlarını konuşmaya ve o sorunlara çözüm bulmayı bize emreden bir zamandır. Zaman, hele hele aynı odada, aynı mekanda, aynı çatı altında siyaset yapan insanların, ‘sen benim ayağıma bastın, sen benim koluma dokundun' ya da 'karnıma dirsek attın, yüzüme sert baktın’ deme zamanı değildir.

 

'Bununla uğraşan kim var ise, benim yol arkadaşım da değildir'

* Bununla uğraşan kim var ise, benim yol arkadaşım da değildir. Nokta. Mesele, memleket meselesidir. Memleket meselesi doğrultusunda koşan, hizmetini yaparken, ‘En iyiyi nasıl yaparım’ diyen belediye başkanı, benim yaşam boyu en üstün yol arkadaşımdır. ‘Ekrem İmamoğlu koşuyor, çalışıyor. Ben ondan daha fazla koşacağım, onu geçmek için daha çok çalışacağım’ diyen bir siyasetçi, benim en kadim, en saygı duyduğum yol arkadaşımdır. Nokta.