Erdoğan BRICS aile fotoğrafında: 2018'den sonra ilk

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan BRICS Zirvesi için gittiği Rusya'nın Kazan kentinde, diğer devlet liderleri ile birlikte aile fotoğrafı çektirdi. Liderler çekimin ardından toplantıya geçti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BRICS Zirvesi'ne katılmak üzere dün Rusya'ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti'ne gitti. Kazan kentinde gerçekleştirilen zirvede Erdoğan bu sabah diğer liderlerle birlikte aile fotoğrafında yer aldı.

 

Türkiye'nin de yer aldığı bir aile fotoğrafı çekilirken, liderler çekimin ardından genişletilmiş BRICS Oturumu'na katıldı.

 

FOTOĞRAFTAKİ YERİ ÖNEMLİ

 

Öte yandan Erdoğan 2018 yılında da BRICS Outreach toplantısına katılmış ve aile fotoğrafı çekilmişti. Erdoğan'ın her iki fotoğrafta da Putin'in bir yanında önemli sayılan ön sırada ve görünür şekilde yer alması dikkat çekti.

 

 

2018 BRICS Outreach - 2024 BRICS aile fotoğrafları

 

PUTIN İLE GÖRÜŞTÜ

 

BRICS Zirve'sinin ikinci gününde ise Erdoğan programına devam ediyor. Zirveye katılan liderlerle ikili görüşmeler gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kapsamda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca dün; BRICS Zirvesi kapsamında, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Vietnam Başbakanı Pham Minh Chinh ile görüştü.