Gazeteci Yetkin: Erdoğan'ı kim sabote etmeye çalışıyor?

Murat Yetkin, helikopter motoru teslim töreni ve Çin'e uğurlandıktan sonra geri dönen ihracat treni olaylarındaki aksaklıkları irdelediği yazısında "Bürokraside buna benzer bir telaşın 2001 ekonomik krizi sonrasında da görmüştük" dedi.

Gazeteci Murat Yetkin yetkinreport.com isimli internet portalındaki son yazısında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın video konferans ile katıldığı ilk yerli ve milli helikopter törenindeki olayları irdeledi.

Yetkin, "teslim töreninde motorun çalıştığı gösterilemeyince kriz çıktı" dedi ve TEI Genel Müdürü Mahmut Akşit'in “töreni sabote etmek isteyenler”, “Bu şirketi bize Cumhurbaşkanlığı önerdi” sözlerini hatırlattı.

Törende önce “Motor çalışmadı mı” diye, sonra “Çalışmadı” diye seslerin duyulduğunu aktaran Yetkin, Akşit'in sabotajla kimi kastettiğini sordu.

Benzer bir olayın 4 Aralık’ta Çin’e törenle uğurlanan ihracat treninde yaşandığını belirten Yetkin, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun uğurladığı trenin 12 durak doğuya, sonra 22 durak geri dönerek Kazlıçeşme'den 10 durak daha gerideki Halkalı’ya dönüşünün detaylarını anlattı. "Bürokraside buna benzer bir telaşın 2001 ekonomik krizi sonrasında da görmüştük" diyen Yetkin'in yazısında bir bölüm şöyle:

"Haydi o zaman koalisyon ve otorite boşluğu vardı diyelim; yüksek bürokratlar sorumluluktan sıyrılmak istiyordu. Şimdi otorite boşluğu değil, fazlası var. Örneğin Genel Müdürü atayan Bakan değil, Cumhurbaşkanı. Yönetici hesap vermesi gereken makamın Bakan olmadığını düşünüyor. İçişleri, Savunma, Dışişleri gibi birkaç bakanlık dışında durum bu. TEI Genel Müdürünün iddiası ve yakınması doğruysa, canlı yayını hangi şirketin yapacağına dahi Cumhurbaşkanlığı karar vermiş.
Baksanıza, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası yeni binasının 3 Aralık’taki açılışına, projenin mimarlarının davet edilmediği, mimarlar Semra Uygur ve Özcan Uygur’un “biletimizi alır gideriz” açıklamasıyla duyuldu. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy son gün devreye girip davet etmiş.

Devlet Hafızası körelip ülke kâr için her şeyi mubah gören bir şirket mantığıyla yönetmeye başlayınca, bir süre sonra dikişler oradan buradan atmaya başlıyor. ABD’de Donald Trump böyle gitmedi mi, üstelik oylarını artırmasına rağmen.
Şimdi TEI Genel Müdürünün iddiası üzerine durup bir daha düşünelim: mesele devlet yönetimindeki savrulma mı Erdoğan’ı sabote etmek mi?"

Murat Yetkin' in yazısınn tamamını okumak için tıklayın.