Gündem'den kısa kısa haber başlıkları

Gündem'den kısa kısa...

 

 

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                                                         16.12.2015

 

DOLAR-USD: 2.9570

AVRO-EURO: 3.2360

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.4625

ALTIN-GOLD: 101.1000

 

 

SİLVAN'DA MAYINLI TUZAK: 3 ŞEHİT

Diyarbakır’ın Silvan ilçesi karayolunda PKK’lıların bombalı saldırısı sonucu 3 polis şehit oldu, 2 polis de yaralandı.

 

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU: CİZRE VE SİLOPİ'DE GÜVENLİK ORTAMI TESİS EDİLECEK

Başbakan Davutoğlu, Cizre ve Silopi'de güvenlik ortamının tam anlamıyla tesis edileceğini bildirerek, "Siyaset yapmak isteyene siyaset kapısı açık. Görüş beyan etmek isteyene görüş kapısı açık" dedi.

 

RUSYA, TÜRKİYE’DE GÖZLEM UÇUŞLARINA BAŞLADI

Genelkurmay Başkanlığı, Rusya Federasyonu’nun Açık Semalar Antlaşması (ASA) kapsamında 15-18 Aralık 2015 tarihleri arasında Türkiye’de gözlem uçuşu icra etmeye başladığını bildirdi.

 

DİNK DAVALARI BİRLEŞTİRİLDİ

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, 26 sanıklı Hrant Dink cinayetine ilişkin yeni davanın, İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki ana dava dosyasıyla birleştirilmesine karar verdi

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

KURTULMUŞ: TERÖR ÖRGÜTÜNÜN SALDIRGAN TAVRINA HERKESİN 'YETER' DEMESİ LAZIM

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Terör örgütünün bu şımarık ve saldırgan tavrına karşı herkesin 'yeter' demesi, bütün partilerin bu siyasi kararlılığa destek olması lazım" dedi.

 

CHP LİDERİ KEMAL KILIÇDAROĞLU: SANA BU YETKİYİ KİM VERDİ?

Irak'ın Başika bölgesindeki Türk askerinin bir bölümünün çekilmesini değerlendiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, hükümeti eleştirdi. Türkiye'nin onuruyla oynandığını savunan Kılıçdaroğlu, "Sana bu yetkiyi kim verdi?" diye sordu.

 

HDP GRUBU DİYARBAKIR'DA TOPLANDI

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partisinin grup toplantısını ilk kez Diyarbakır'da düzenledi. Yüksekdağ konuşmasında terörle operasyon kapsamında yaşananları ve sokağa çıkma yasaklarını sert bir şekilde eleştirdi.

 

BAHÇELİ: TÜRKİYE’NİN IRAK'A YARDIM AMACIYLA GİTMESİ NORMALDİR

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Türk askerini davet eden Irak'tır. Türkiye’nin, Türkmeneli’ndeki soydaşlarına ve Irak’taki diğer unsurlara eğitim ve yardım amacıyla gitmesi son derece normaldir" dedi.

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

ULUSLARARASI KARARLARI GEÇERSİZ SAYABİLECEK

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, uluslararası mahkemeler tarafından alınan kararların Rusya Anayasa Mahkemesi'nce geçersiz sayılmasını öngören yasayı onayladı. Yasa taslağının Rusya'nın, Lahey kararıyla Yukos petrol şirketine 50 milyar dolar tazminat ödemeye mahkum edilmesi sonra planlandığı belirtildi.

 

 

 

 

ABD VE RUSYA, SURİYE YOL HARİTASI ÜZERİNDE PRENSİPTE UZLAŞTI

ABD ve Rusya, Viyana'da temelleri atılan Suriye çözüm sürecinin yol haritası, Cuma günü New York'ta düzenlenecek toplantının ardından Birleşmiş Milletler tarafından benimseneceğini açıkladı.

 

İNGİLTERE IRAK İLE IŞİD MUTABAKATI İMZALADI

Irak ile İngiltere arasında IŞİD'e karşı mücadelede mutabakat muhtırası imzalandı. Buna göre Irak ve İngiltere IŞİD ile mücadelede güvenlik, istihbarat ve askeri koordinasyonla terörden kurtarılmış bölgelerin yeniden inşasında işbirliği yapacak.

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

İŞSİZLİK EYLÜLDE YÜZDE 10,3 OLDU

Ağustos ayında yüzde 10,1 oranında gerçekleşerek 5 ay sonra yeniden çift haneli rakama ulaşan işsizlik, yükseliş eğilimini sürdürerek eylülde yüzde 10,3 ile 6 ayın en yüksek seviyesine çıktı. 

 

EMEKLİLERE 100 TL ZAM İÇEREN DÜZENLEME KABUL EDİLDİ

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, SSK ve BAĞKUR emeklilerine 2016 yılı Ocak ayından itibaren seyyanen ayda 100 lira zam yapılmasını içeren düzenleme kabul edildi.

 

ELVAN: AKKUYU NÜKLEER SANTRALİ'NDEKİ ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan Akkuyu Nükleer Santrali'ndeki çalışmaların durduğu yönündeki iddialara ilişkin, 'Hayır. Şu aşamaya kadar bize ulaşmış herhangi bir şey söz konusu değil' dedi.

 

ASGARİ ÜCRET ARTARSA ŞİRKETLER YÜZDE 12 ZAM YAPACAK

517 şirketin katıldığı bir araştırmaya göre, Türkiye'de asgari ücretin bin 300 liraya çıkarılması halinde şirketler çalışanlarının maaşlarına ortalama yüzde 11,7 zam yapacak.

 

HAZIR GİYİMCİLER, AÇIĞI AFRİKA İLE KAPATACAK

Rusya'da kaybedilen hazır giyim pazarının bir bölümünü Afrika ile telafi etmeye çalışacaklarını söyleyen İHKİB Başkanı Tanrıverdi, "Kamerun'u Afrika'ya atlama taşı yapıp ihracatımızı 1.5 milyar dolara çıkaracağız" dedi

 

"MİLLİ PİYANGO İHALESİNİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ"

Net Holding Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi ve Genel Koordinatör Hande Tibuk, kısa süre önce iptal edilen ve yeniden yapılacak Milli Piyango ihalesini yakından izlediklerini belirterek, "Yeniden açılacak ihalede de yine en güçlü ve iddialı grup olacağız" dedi.

 

KOÇ'A AUTOBEST'TEN ÇİFTE ÖDÜL

Koç Grubu, Avrupa'nın en büyük uluslararası otomotiv ödülleri arasında gösterilen AUTOBEST'te iki ödüle layık görüldü.  Koç Holding'den yapılan açıklamaya göre, Fiat Egea yılın en iyi otomobilini belirleyen AUTOBEST 2016'nın sahibi olurken, Koç Holding Otomotiv Grubu ise COMPANYBEST 2015 (En İyi Şirket) Ödülü'nü almaya hak kazandı.

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

CÜNEYT ÇAKIR'A EURO 2016 DAVETİ

UEFA Hakem Komitesi, Euro 2016'da oynanacak 51 maçta görev yapacak 18 hakemi açıkladı. Listede Cüneyt Çakır da yer aldı.