Gürer: "Sınav ücreti 2022 yılında 220 TL iken 2024 yılı için 1700 TL çıkarıldı"

Gürer: 'Fahiş sınav ücret artışını mecliste gündeme getirdi'

CHP Niğde Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer Tarım ve Orman Bakanlığı Bitki Koruma Ürünleri Bayi ve Toptancılık Yazılı Sınav ücretinin iki yılda  % 672 artışını  TBMM de yaptığı konuşmada tepki gösterdi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer    TBMM ‘de yaptığı konuşmada “ Ticaret Bakanı fahiş fiyatlarla ilgili açıklama yapıyor ve bunlarla mücadele edeceğini belirtiyor. Ben sizin vasıtanızla Sayın Bakana bir ihbarda bulunmak istiyorum. “ dedi

Gürer “Bitki Koruma Ürünleri Bayilik ve Toptancılık Sınavı 24 Kasım 2024'te yapılacak, 9 Ekimde başvurular alınıyor. Bu başvurular için alınan sınav ücreti 1.700 lira, 2022 yılında bu rakam 210 liraydı. 210 liradan iki yılda bu kadar fahiş biçimde fiyatın artması nasıl gerçekleşiyor? Ne enflasyona uyuyor ne krize uyuyor. Bu konuda bayi arkadaşlar... Ayrıca, bayi sınavına gelecekler, yol parası, konaklama gideriyle birlikte bu fahiş fiyatın indirilmesini talep ediyorlar.” dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer mecliste konuşmasında ifade ettiği fahiş fiyatla ilgili bir açıklamada yaptı. Gürer “24 Kasım 2024 tarihinde; Ankara’da yapılacak olan sınav  için  başvurular 09-15 Ekim 2024 tarihleri arasında yapılacağı açıklandı.

Sınava girecek adaylar, 9-16 Ekim 2024 tarihleri arasında, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ÖSYM adına 1.700,00 TL sınav ücreti yatıracakları duyuruldu.

Geç başvuru gününde başvuru yapan adaylar, sınav ücretini %50 artırımlı olarak (2.550,00 TL) olacağı da ifade edildi. Sınava, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak koşuluyla Ziraat  Mühendisi,  Eczacı,  Kimya  Mühendisi,  Kimyager,  Orman  Mühendisi,  Orman  Endüstri Mühendisi  ve  bitki  sağlığı  ile  ilgili  dersleri  alarak  mezun  olmuş  Tekniker  veya  Ziraat  Teknisyenleri katılabileceği de açıklandı. Sınav ücreti 2022 yılında  220 lira iken iki yılda  % 672 oranında bir artış yapıldı. Bu artış gerekçesi açıklanmalıdır” dedi.