Halkevci Kadınlar yaz kampı sonuç bildirgesi yayımlandı

Halkevci Kadınlar, 15-18 Ağustos'ta İzmir Dikili'de "Yüzümüzü güneşe, sırtımızı dalgalara veriyoruz. Umudu büyütüyoruz" diyerek yaz kampı düzenlemişti. Kampın sonuç bildirgesi yayımlandı.

Halkevci Kadınlar, 15-18 Ağustos'ta İzmir Dikili'de "Yüzümüzü güneşe, sırtımızı dalgalara veriyoruz. Umudu büyütüyoruz" diyerek yaz kampı düzenlemişti.

Kamp ilk gününde siyasal gündem ile başlayarak dünyadan kadın hareketleri tartışması ile devam etmişti. İkinci gününde yoksullaştırma ve aile politikaları tartışılmış sonra yazar Handan Koç'un katılımıyla kadın mücadelesi ve laiklik tartışması yapılmıştı. Üçüncü gününde afetler ve kadın örgütleri Hatay'dan gelen kadınların öncülüğünde konuşulmuş sonrasında yazar Ayşe Düzkan'ın katılımıyla emperyalizm-savaş ve kadın tartışması yapılmıştı. Kamp sabahları yoga ve pilatesle başladıktan sonra tartışmalara geçiliyor; ardından tiyatro, ahşap oymacılığı, bez çanta boyama, amigurimi ve bachata ile devam ediyordu. Kampın ilk akşamı yazar Birkan Bayındır'ın yürütücülüğünde yazar Sevgi Soysal'ın hayatından ve kitaplarından bahsedilirken ikinci akşamı ise masal atölyesinde ateş başında bir araya gelen kadınlar üçüncü akşam da hayvan hakları ve yeni yasa hakkında atölye yaptı. Öte yandan kamp boyunca kampa gelen çocuklarla gönüllü eğitmenler oyunlar oynadı, etkinlikler yaptı.

Kampın son günü öğlene kadar kamptan çıkartılan sonuçlar üzerine tartışıldı.