İkinci el otomobil kontak kapattı: Son 5 yılın en düşük haziranı!

Sıfır otomobilde yapılan kampanyalar ikinci el otomobil pazarını daraltırken, sektör adeta kontak kapattı, son 5 yılın düşük haziran ayı yaşandı.

Haziran ayında ikinci el otomobil pazarı bir önceki yıla göre yüzde 25 daralarak 485 bin adette kalırken, son 5 yılın en düşük haziran ayı da görüldü.
Durgunluğun zirve yaptığı haziran ayında ise ikincil el araç pazarının genelinde model bazlı olarak 2 ila 4 arasında fiyat düşüşü görüldü ancak fiyatlardaki düşüş daha çok orta ve üst segmentlerdeki modellerde gerçekleşti.
Hürriyet’ten Taylan Özgür Dil’in haberine göre, uzmanlar, yılın ikinci yarısında sıfır otomobilde kampanya savaşlarının süreceğini söyleyerek ikinci eldeki durgunluğun devam edebileceğini belirtti.
Otomotiv veri şirketi Cardata’nın Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, ikinci el araç pazarında 2024 yılının satışlar açısından zor geçmeye devam edebileceğini belirtti; “Kampanya savaşları sürecektir. İkinci elde ise işler oldukça zor. Sıfırdaki kampanyalar ikinci eli doğrudan etkiliyor ve 0 km ile 2. el arasında fiyat makasının daralmasına neden oluyor” dedi.