İmamoğlu'ndan "Bizi engellemek isteyen Saraçhane" diyen Akşener'e cevap: "Bize atılan hiçbir taşın etkisi olmaz, bunu en iyi Akşener bilir"

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e cevap verdi. Akşener'in CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile ilgili konuşurken 'eş genel başkan' demesini eleştiren İmamoğlu, 'Bu nezaketsiz tutum ve tavırlar ne muhatabım ne de cevap vereceğim niteliğe sahip. Kötü söz sahibine aittir' dedi.

Medyascope'da yer alan habere göre İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Tasarım Müzesi’nin açılışının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. İmamoğlu’na Akşener’in açıklamaları soruldu.

 

Akşener, İstanbul, Ankara ve İzmir’de hazırladıkları afişlerin billboardlara asılmasının engellendiğini söyledi, İmamoğlu’nu suçladı, “Bizi engellemek isteyen Beştepe değil Saraçhane” diye konuştu. Bu açıklamayla ilgili Akşener’e yanıt veren İmamoğlu, herhangi bir engellenmenin olmadığını söyledi, “Bu tarz bir girişimde bulunmayacağımızı en iyi kendileri bilir. Ne için yaptığını bilmiyorum bu açıklamayı ama muhtemelen billboard meselesiyle ilgili. Bu işin sadece İstanbul’u yok, muhtelif şehirleri var. Bu işler, şehirlerde firmalar tarafından yönetiliyor. Onlarla konuşabilirler” dedi.

 

İmamoğlu, şöyle devam etti:

 

“İstanbul’da Ekrem İmamoğlu üzerinden konuşmak veya taş atmak, böyle bir prim yapacak zannedilir şekle doğru gidiliyor. Allah’tan alışığız. Bize atılan hiçbir taşın etkisi olmaz. Bize doğru gelirken havada güle dönüşür. Dikkat etsinler, bizim öyle bir endişemiz yok. İnsanlara karşı, demokrasiye karşı sorumluluk hissettik. Bu sorumluluğun dışında da hareket etmedik. Bunu en iyi Sayın Akşener bilir.”

 

Akşener, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ile ilgili konuşurken “eş genel başkan” dedi. İmamoğlu da bu sorunun sorulması üzerine, “Bu nezaketsiz tutum ve tavırlar ne muhatabım ne de cevap vereceğim niteliğe sahip. Kötü söz sahibine aittir” diye konuştu.

 

İmamoğlu, Erdoğan’ın kendisini ilgiyle takip ettiğini söyledi:

 

“Kendisini ziyarete gittiğimde, bana olan ilgisini o ziyarette hissetmiştim. Bu ilgisi hiç bitmedi. Her daim beni takip ettiğini görebiliyorum. Beni takip etmekten yoruluyor ve gece uykusuz mu kalıyor diye endişe ediyorum.”