İsrail'in Lübnan saldırısında kullandığı cihazlar Türkiye'de de satılıyor

Lübnan'a yapılan siber saldırıda kullanılan çağrı cihazlarının Türkiye'de de satıldığı ortaya çıktı. İsrail'in gerçekleştirdiği saldırı sonucu iki binden fazla kişi yaralanmıştı.

Gerçekleştirilen saldırı sonrası hemen herkes kullanılan çağrı cihazlarını merak etmeye başladı.

 

Markası merak konusu olduğu çağrı cihazının ABD menşeili Motorola firmasına ait 'Teletrim' olduğu anlaşıldı.

 

TÜRKİYE'DE DE SATILIYOR

 

Yaralananlar arasında İran’ın Lübnan Büyükelçisi Mojtaba Amani'nin de bulunduğu bildirildi.

 

Saldırı sonrası çağrı cihazının 'Teletrim' marka olduğu ve Motorola firmasına bağlı olduğu ortaya çıktı. Bu cihazın menşei ise ABD olarak biliniyor.

 

 

GerçekGündem'de yer alan habere göre, İsrail'in Lübnan'a bu saldırısı sonrası tüm dünya genelinde çağrı cihazı görevi gören telefonlar için kaygı oluştu. 

 

Lübnan Sağlık Bakanlığı, bu cihazları kullanılmaması çağrısı yaparken Türkiye'de ise İsrail'in Lübnan saldırısında kullandığı 'Teletrim' adlı çağrı cihazlarının çok ucuz fiyatlara online satış platformlarında satıldığı ortaya çıktı.

 

SON ÜÇ AY İÇERİSİNDE SİPARİŞ EDİLMİŞ

 

Gazeteci Nevzat Çiçek, sosyal medya hesabından İsrail tarafından patlatılan çağrı cihazlarıyla ilgili eline ulaşan bir bilgiyi paylaştı. Çiçek şu paylaşımda bulundu:

 

"Lübnan’daki kaynakların bana aktardığına göre patlayan cihazlar son üç aydır sipariş üzerine gelen son parti… Bu cihazlar içerisindeki lityum pilin ısınarak patlatıldığı ifade ediliyor. Bazıları pilin ısınması üzerine cihazı bırakıyor ve saldırıdan kurtuluyor."