İzmir Eğlence ve Şova İFD ile Doydu
İzmir Folklor Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (İFD) yöneticilerinin düzenlediği geleneksel gala yemeğini Aria Claros Hotel Özdere'de geçtiğimiz hafta sonu dernek üyeleriyle gerçekleştirdi.
İzmir’de adından başarılarla söz ettiren İzmir Folklor Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (İFD) yöneticilerinin düzenlediği geleneksel gala yemeğini Aria Claros Hotel Özdere'de geçtiğimiz hafta sonu dernek üyeleriyle gerçekleştirdi. Geceye katılım yoğun olurken, gönüllüler aldıkları folklor eğitimlerinin bir kısmını sergileyerek davetlileri mest etti. Orkestra ve solistin canlı olarak icra ettiği müzikle gecenin geç saatlerine kadar doyasıya eğlenen dernek üyeleri gelecek senenin galasını şimdiden sabırsızlıkla beklediklerini belirtti.
Galada Türkiye’nin çeşitli yörelerinin geleneksel halk dansları yapılırken, gece sonunda derneğin başarılı bir dönemi daha geride bırakmasını kutlamak amacıyla pasta kesildi.
Derneğin kurucu başkanı Ozan Ali İlgazi ve ekibi yetenekli kişilerle bir arada olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirirken gelenekselleşen gala yemeğiyle birlikte dernek üyeleriyle adeta aile gibi olduklarını ifade etti.
Kimler katıldı?
Tüm İFD yönetim kurulu, dernek üyeleri ve aileleri geceye katılırken İzmir Kent Konseyi Başkanı Çağrı Gruşçu ve CHP Konak İlçe Sekreteri Duygu Oskal’da davetliler arasındaydı.
İFD Tarihçesi
30 gönüllü tarafından 2005 yılında kurulan, Anadolu’nun zengin mirasını gelecek kuşaklara aktarma amacını kendisine sevda edinen İzmir Folklor Derneği her gün sayıları artan ve bu sevdayı paylaşabilecek 250’ye yakın gönüllüyle çalışmalarına devam ediyor. Kuruluşunun ilk yılında 1500 kişiye 8 farklı yöre ve 2 seyirlik oyunla unutulmaz iki gece yaşatmıştır. Bunun yanında 2005 yılında İzmir’de düzenlenen Üniversite Oyunlarının açılış törenindeki muhteşem şovlarda, 60 dansçısıyla görev alan dernek, ülkemizi ve kültürümüzü temsil etmiştir. Kuruluşundan 1yıl sonra İzmir ili ve Ege bölgesindeki bilinirliğini artmış ve 2006 sezonunda, A kadrosuna ek olarak oluşturduğu Çocuk ve Usta Gruplarıyla, yaşları 7 ile 60 arasında değişen 210 katılımcıya ulaşmıştır.
Halen alanlarında uzman 7 eğitmen, 3 danışman ve 2 koreografın görev yaptığı; içerisinde Zeybek, Muğla, Seymen, Erzurum, Artvin, Denizli, Anamur, Van, Kuzey Kafkas, Burdur, Trakya, Tokat ve Trabzon yörelerinin bulunduğu 13 yöre ile çalışmalarına devam eden dernek, 2006 yılı Haziran ayında sergilediği ve yaklaşık 1500 kişiye ulaştığı; Kurtuluş Savaşını, Türk Halk Oyunları ve Seyirlik Oyunlarla anlatan gösterisini, 2007 yılında daha da geliştirmiş ve “ADIM ADIM KURTULUŞ” ismiyle sahneye koymuştur.
Gösteri, Anadolu’nun işgalinden Cumhuriyetin ilanına kadar olan süreci konu alacak şekilde, barkovizyon ve tiyatral mizansenlerin desteğiyle, 3000’den fazla kostüm parçasının 167 dansçı tarafından kullanıldığı kusursuz bir kompozisyon halinde sahnelenmiştir. Sırası ile İzmir Zeybek, Bodrum Zeybek, Karadeniz, Erzurum, Ankara Seymen, Denizli, Van, Tokat, Burdur, Trakya ve Kafkas yörelerinin sergilendiği “ADIM ADIM KURTULUŞ” gösterimiz iki gece sahne almış ve toplam 1900 kişilik izleyici kitlesine ulaşılarak büyük bir başarı kazanmıştır.
Geceye ait fotoğraflar: