İzmir Şehir Hastanesi'nin 1. Yıl Dönümü Akademik Törenle Kutlandı

Türkiye'nin 4., Ege Bölgesi'nin en büyük hastanesi, İzmir'in sağlık üssü olan İzmir Şehir Hastanesi'nin hizmete başlamasının 1. Kuruluş Yıl Dönümü, geniş katılımlı akademisyen ve sağlık çalışanlarıyla birlikte kutlandı.

Programa; İzmir İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi M. Burak Öztop, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Esad Topal, Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enver İlhan, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Orhan Gökalp, sağlık yöneticileri ve çalışanları ile şirket yetkilileri katıldı. 

 

Hastanenin Oditoryum Salonu'nda düzenlenen tören, hastanenin ilk yılında verilen sağlık hizmetlerinin anlatıldığı video gösterimiyle başladı.

 

“ İzmir Şehir Hastanesi devletimiz tarafından yapıldı, ama sağlık çalışanlarımızla hayat buldu."

Törenin açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi M. Burak Öztop, Şehir Hastanesi inşaatının yaklaşık 7 yıl sürdüğünü, hem inşaatın büyüklüğünden hem de bölgenin zorluğu nedeniyle zorlu bir dönem geçirildiğini hatırlattı. Birçok farklı kurumdan destek aldıklarını belirterek yapımında emek veren, katkı sunan kurum ve kuruluşlara teşekkür ederken “ en büyük teşekkürü sağlık çalışanları hak ediyor. Bu büyük yapı devletimiz tarafından yapıldı, İzmirlilere armağan edildi ama sağlık çalışanlarımızla hayat buldu." dedi.

 

İzmir Şehir Hastanesi’nde 1 Yılda Verilen Sağlık Hizmetlerinden de bahseden İl Sağlık Müdürü Öztop “

“Bir yılda 68.434 kişi yatarak tedavi gördü, 10.4887 Ameliyat yapıldı, 112.188 kişi günübirlik yatarak şifa bulurken 2,5 milyondan fazla kişi ayaktan tedavi gördü. Acil Servise 380.672 kişi başvurdu,   yoğun bakımda 19.140 hasta tedavi edildi. 5.190 bebek İzmir Şehir Hastanesinde dünyaya gözlerini açtı ve 40 kişiye organ nakli yapılarak 2. Kez yaşama tutunmalarına vesile olundu.“ diye konuştu.

 

“Tüm kademelerde çalışan personelin özverisiyle bugünlere gelindi.”

İzmir Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Orhan Gökalp’te konuşmasında; hastanelerinde verilen hizmetlerin inanılmaz olduğunu vurgulayarak hem yönetim ekibine hem de tüm sağlık çalışanlarına teşekkür etti.  Baştan sona, her kademede çalışan personelin özverisiyle bugünlere gelindiğine değinerek  “herkesin emeğine sağlık “ dedi.

 

Meslekte 40 yılını dolduran sağlık çalışanlarına teşekkür plaketi verildi.

Açılış konuşmaların ardından mesleklerinde 40 yılını dolduran sağlık çalışanlarına teşekkür plaketi verildi. Diğer taraftan, hastanede düzenlenen spor müsabakalarında başarı gösteren takımlara ve oyunculara kupa ve madalyaları takdim edildi.