Kadın Elinden "DOKUNAKLI" Hikayeler Ziyaretçileriyle Buluşuyor
Dokunarak algılatmak amacıyla bir araya gelen üç kadın sanatçı, naif ama hakikatleri yansıtan bir işlevsellik ile hazırladıkları DOKUNAKLI adlı karma sergide, 2-14 Mayıs tarihlerinde Çetin Emeç Sanat Galerisi'nde ziyaretçileri, başkaları tarafından kurgulanıp sunulan bu hayatı yeniden sorgulamaya davet ediyorlar.
KADIN ELİNDEN DOKUNAKLI HİKÂYELER
“Evrenin ve doğanın işleyiş düzeneklerini anlatan bir öğreti olan Yin ve Yang, insanlık tarihinin bilinen tüm bilgi ve dini kaynaklarının üzerinde etkisini, evrenin dinamiğini karşıt kutuplarla açıklar. Hayatın iyi/kötü, acı/mutlu, haklı/haksız, doğru/yanlış, aşk/nefret, gece/gündüz, dişil/eril, kadın/erkek gibi tanımların tümü, yaşamın bir dualite üzerine kurulu olduğunu gösterir. Oysa tarih kitaplarından olağanmış gibi kabullenilmiş kapitalist düzene kadar her şeyin “erkek egemen” mantıkla kayıtlara geçmiş olması, hem gerçek dışı bir kurgu hem de kadın bakışını yok sayan DOKUNAKLI bir hikâyedir” diyor, ressam Ayşegül Güngör.
İşte bu “hayatın zıtlıklardan doğan bütünsel gerçekliğine” dokunarak algılatmak amacıyla bir araya gelen üç kadın sanatçı, naif ama hakikatleri yansıtan bir işlevsellik ile hazırladıkları DOKUNAKLI adlı karma sergide, 2-14 Mayıs tarihlerinde Çetin Emeç Sanat Galerisi’nde ziyaretçileri, başkaları tarafından kurgulanıp sunulan bu hayatı yeniden sorgulamaya, davet ediyorlar.
DOKUNAKLI adlı sergide Ayşegül Güngören’in Kürk Mantolu Kadın, Nina Simon, Maria Magdelana, Frida Kahalo gibi tarihi figürlerin soyut bir anlatımla tuvale aktarıldığı 19 eser sergileniyor. Aynı ad ve soyadlı heykel sanatçısı Ayşegül Güngören ise tarihin bilinen ilk uygarlıklarından Aztek’lerin inanç ve mistik güçlerinden esinlendiği 14 pano ve seramik heykeli yer alıyor. Canan Öztürk’ün “Ağaç Kadın, Çiçekli Kadın, Kitaplı Kadın, İspanyol Kadın, Uzakdoğu Kadınlar” gibi tematik figürler ile “anne” rol modeli gibi hayatı etkiyen güçlü kadınlar üzerine tasarladığı 15 seramik heykel, ziyaretçileri bekliyor.