Karabağlar'da mesleki ve hobi kursları başlıyor

Karabağlar Belediyesi'nin gençlere ve kadınlara yönelik ücretsiz mesleki eğitim ve hobi kurslarında yeni dönem başlıyor. 2015-2016 eğitim dönemi boyunca kursları bitirenlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika da verilecek.

Karabağlar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından yeni hobiler kazandırmak, meslek edindirmek amacıyla Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenecek olan kurslar,  ilçede yaşayan vatandaşların çeşitli ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra özellikle kadınlara ve gençlere yönelik onların iş bulmalarında yardımcı rol oynayacak.

Telefonla da bilgi alabilecekler

Kurslara kayıt yaptırmak isteyenler, Esendere, Eskiizmir, Özgür Mahallesi, Limontepe, Aşık Veysel, Aydın Mahallesi, Cennetçeşme ve Gediz kurs merkezlerinde düzenlenecek kurslara kayıt yaptırabilecek ya da 414 79 50 ve 414 81 16 numaralı telefonlardan bilgi alabilecekler.
Hangi kurslar var?

Bu yıl düzenlenen kurslar arasında meslek kurslarının yanı sıra hobi ile bilişim eğitim kursları da bulunuyor. Bu kapsamda hobi kurslarının içerisinde, el sanatları, iğne oyası, dikiş, nakış ve giyim kursları var. Bilişim ve eğitim kursları içerisinde ise, temel bilgisayar, ofis programları kullanımı, okuma yazma, İngilizce kursları ile işaret dili eğitimi bulunuyor. Aynı zamanda aşçı yardımcısı ve pasta yardımcısı eğitimleri de yine kurs kapsamında eğitmenler tarafından kursiyerlere verilecek. Yetkililer ayrıca kadınlara yönelik (KİHEP) Kadının İnsan Hakları Eğitimi, (KİSEP) Kadın Sağlığı Eğitimi ve çeşitli seminerlerin her yıl olduğu gibi bu yılda devam edeceğini ifade ettiler.