Karşıyaka yeni Cumhuriyet Başsavcısı Halil Sezgin göreve başladı

Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığına atanan Halil Sezgin, Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığından Yargıtay üyeliğine seçilen Ali Rıza San tarafından çiçekle karşılandı.

Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcısı Ali Rıza San’ın Hakimler ve Savcılar Kurulunca (HSK) Yargıtay 3. Ceza Dairesine seçilmesi nedeniyle Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığına İzmir Adliyesi Başsavcı Vekili Halil Sezgin atandı.

Başsavcı San’ın ayrılması, Başsavcı Sezgin’in göreve başlaması nedeniyle Karşıyaka Adliye Sarayında bir program düzenlendi.

Program, Başsavcı Ali Rıza San ve beraberindekilerin Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığına yeni atanan Halil Sezgin’i Hükümet konağı bahçesinde karşılaması ile başladı. Daha sonra Başsavcılık makamına geçildi. Burada Başsavcı Ali Rıza San, Başsavcı Halil Sezgin, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Özcan, Asliye Ticaret Mahkemesi Başkanı Süleyman Ünal, Başsavcı vekilleri Erdem Işık, Hacı Hüseyin Daşdemir ve Hakan Hançer bir süre sohbet edildi. Başsavcı Ali Rıza San tarafından yeni Başsavcı Halil Sezgin’e bir buket çiçek, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Özcan tarafından Başsavcı Ali Rıza San’a günün anısına bir plaket verildi.

Yargıtay üyeliğine seçilen Ali Rıza San, Cumhuriyet Başsavcısı Halil Sezgin ve Karşıyaka Adliye Sarayı’nda görevli savcı, hakim ile görevliler tarafından Karşıyaka Hükümet Konağı Bahçesinde yeni görevine alkışlarla uğurlandı.

Uğurlama sırasında Başsavcılık Özel Kalemi Ebru Ergun ve bazı görevliler göz yaşlarına hakim olamadı.