Katil Semih Çelik'in Komşuları Anlattı: 'İkbal'e 5 Yıldır Takıntılıydı, Hastaneye Yatırılmayı Kabul Etmiyordu'

Türkiye, Eyüpsultan'da yaşanan vahşeti konuşuyor. 19 yaşındaki iki genç kızı öldürdükten sonra intihar eden Semih Çelik'in komşuları, katili anlattı. Kimseyle sohbet etmediğini belirtilen Çelik'in 5 yıldır İkbal Uzuner'e takıntılı olduğu ifade edildi. Ayrıca Çelik, akıl hastanesine 5 kez yatırılmak istenmiş ancak buna direnmiş.

Kan donduran vahşet, Eyüpsultan'da meydana geldi. Semih Çelik (19), kendi evinde önce Ayşenur Halil'i, daha sonrada Fatih Edirnekapı Surları'nda, İkbal Uzuner'i parçalara bölerek öldürüp, kendi hayatına da son verdi.

Elde edilen bilgilere göre, mesleği kasaplık olan katilin hastalığı nedeniyle bu yıl içerisinde 5 kez hastanede psikolojik tedavi gördüğü, hakkında 2 kez kayıp ihbarı verildiği, 1 kez intihara teşebbüs ettiğine dair kayıt olduğu belirlendi.

 

2 KADINI KATLETTİ

Şüpheli, Eyüpsultan'da birlikte yaşadığı ailesinin, kız kardeşini üniversiteye götürmek üzere şehir dışına çıkması üzerine evde tek kaldı. Burada Ayşenur Halil'i öldüren Çelik, daha sonra İkbal Uzuner ile Fatih'te buluştu. Birlikte surların tepesine çıktığı İkbal Uzuner'i de katleden Çelik, olayın ardından intihar etti.

 

Olay yerindeki araştırmalar ve cumhuriyet savcısının incelemelerinin ardından katil ile İkbal Uzuner'in cesetleri Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

 

Sabah gazetesinin haberine göre, Semih Çelik'in komşuları açıklamalarda bulundu.

 

Semih Çelik'in komşuları şunları kaydetti:

 

"5 YILDIR İKBALE TAKINTILIYDI"

"Semih, 14 yaşından bu yana 5 yıldır İkbal'e takıntılıydı. Onu elde edebilmek ve etkileyebilmek için başka kızlarla birlikte olup İkbali kıskandırmaya çalışırdı. Kız arkadaşları ile eve gelir giderdi."

 

"İNSAN SEVMEYEN BİR TİPTİ"

"İçine kapanıktı ve kimseyle pek muhatap olmazdı. Genellikle tek başına dolaşırdı. Kimseyle selamlaşmayan, birini görünce yüzünü ekşiten, insan sevmeyen bir tipti."

 

"5 KEZ HASTANEYE YATIRILMAK İSTENDİ"

"Takıntısından dolayı psikolojik tedavi için 5 kez hastaneye yatırılmak istendi ancak direndi ve her defasında tedavi olmayı reddetti."