Kemalpaşa Ak Parti'de liste krizi istifa getirdi

Belediye Meclis üyeleri listesinin verilmesine saatler kala Ak Parti Kemalpaşa'da de liste krizi yaşanıyor. İl Başkanlığı'nın listeye müdahale etmesi üzerine bazı isimlerin istifa ettiği öğrenildi.

Gerçek Haberci'nin haberine göre AK Parti kulislerinde uzun süredir konuşulan listelere İl Başkanlığı'nın müdahale ettiği iddiası Kemalpaşa'da kriz yarattı. Kemalpaşa Belediyesi'ni yeniden Ak Parti'ye kazandırmak için iddialı hazırlanan İlçe Başkanlığı'nın hazırladığı listenin ilk iki sırasına İl Başkanlığı tarafından Gençlik Kolları İl Başkanı Recep Tayyip Taslak ve Karabağlar eski İlçe Başkanı Kazım Ertan adlarının yazılması istendi. Meclis üyeleri duruma tepki göstertip karşı çıkarken İl Başkanlığı'nın ısrarcı olması üzerine daha Ören Belediye Başkan adayı olan ve İl Genel Meclis üyeliği yapan Mustafa Köse Ak Parti'den istifa ederek Yeniden Refah Partisi'ne katıldı. Köse'nin burdan meclis üyesi listesine yazıldığı öğrenildi.

Bu arada meclis üyesi olmak için başvuran Kemalpaşa'nın tanınmış işadamlarından Murat Gülle'de meclis üye listesi için yapılan baskılara tepki olarak meclis aday adaylığından çekildi. 
Baş liste davetini reddetti
Öte yandan ilçede yaşanan kriz sonrası listeyi güçlendirmek isteyen İl il ve ilçe yönetimi Belediye Başkan aday adayı olan Mustafa Baş'a meclis üyeliği davetinden bulundu. Baş'ın gelen daveti belediye başkan adaylığı için yola çıkmasını gerekçe göstererek reddettiği öğrenildi.