Kız meslek lisede skandal! 26 yıllık memur açığa alındı

Rize bir meslek lisesinde 26 yıldır memur olarak görev yapan H.T., öğrencilere tacizde bulunduğu iddiasıyla öğrenci, veli ve öğretmenlerden gelen şikayetler üzerine açığa alındı. Hakkında valilik tarafından soruşturma başlatılan H.T.'nin bu davranışlarını yıllardır sürdürdüğü ve defalarca şikayet edildiği ortaya çıktı.

Rize'deki bir meslek lisesinin öğrenci, öğretmen ve velileri, 26 yıldır memur olarak görev yapan H.T.'nin bazı öğrencilere tacizde bulunduğunu iddiasıyla Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şikayette bulundu.

Gelen şikayetler üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü, H.T.'nin açığa alındığını duyurarak valilik tarafından konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

YILLARDIR YAPILAN ŞİKAYET VE UYARILARA RAĞMEN

Öğretmenler tarafından okul müdürlüğüne 10 Haziran’da verilen dilekçede şu ifadeler yer aldı:

“Okul bünyesinde memur olarak çalışmakta olan H.T. isimli şahıs kız öğrencilerimize taciz boyutuna varan bedensel temaslarda bulunmakta olup yıllardır yapılan uyarı ve şikayetlere rağmen bu tavrını devam ettirmiştir.

Okulumuzun kız lisesi olması münasebetiyle öğrencilerimizin de dezavantajlı grupta olup var olan sevgi yoksunluklarının bu şekilde suistimal ediliyor olması okulumuzda çalışan biz öğretmenleri son derece rahatsız etmektedir.

Çocuk koruma kanunu ve ailenin çocuğa uygulayacağı şiddet nedeniyle öğrencimizin isminin saklı kalması koşuluyla ekte yer alan fotoğrafa istinaden H.T isimli memura gerekli cezai yaptırımların uygulanmasını talep edip, diğer kızlarımızın da bu şekilde tekrar eden muameleye maruz kalmamaları için biz öğretmenler gereğinin yapılmasını rica ediyoruz.” 

AÇIĞA ALINDI

Konunun bazı sosyal medya platformlarında paylaşılmasının ardından Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü, şu açıklamayı yaptı:

"Lise personeli H.T. hakkında öğrencilere karşı maksadını aşan hal ve hareketlerde bulunduğuyla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze (25.06.2024 Salı günü) ulaşan şikâyet, müdürlüğümüzce değerlendirilmiş olup; aynı gün konuyla ilgili Valiliğimizce soruşturma başlatılmış ve bahse konu personel açığa alınmıştır. Konu Valiliğimizce takip edilmekte olup; gelişmelerle ilgili ayrıca Kamuoyu bilgilendirilecektir.”