Kocabaş'tan tarihi mirasta "fuhuş" iddiası

İzmir'de gazetecilik yapan Hasan Tahsin Kocabaş, Konak'ta tarihi mekanın korunmamasına ve fuhuş yapıldığı iddialarını gündeme getirerek yetkilileri göreve davet etti.

Gazeteci Hasan Tahsin Kocabaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:
"İtirazım var bu vicdansızlığa! İzmir bu kadar mı yabncılaştı İzmir'e? Vali yeni geldi ama anladığım ona da yalan yanlış bilgiler veriliyor. Yarın 
yorumda anlatacağım. Zira artık itrazım var bu duyasızlığa! Lafa gelince mangalda kül bırakmayan İzmir politikacıları, milletveklleri, bürokratlar, başkanlar, üniversiteler, İzir Müftülüğü, İzmir Emniyeti; nasıl bu kadar duyarsız oldunuz İzmir'in kültür mirasına. İşte korktuğum gerçekleşti... İşgalin Kalpaklı Müftüsü Rahmetullah Çelebi'nin evi ne hale geldi biliyor musunuz? Ben de müslümanım yüreğm acıyor artık! Nasıl olur da bu tarihi  binaın bir fuhuş merkezi, uyuşturucu yuvası olmasına göz yumulur? Kültür Bakanlığı neden plaket çaktılar? Bu evin mülkyeti kimlerde? Basmane Polis Karakolu ne yapıyor? Hiç kızmayın böyle yazdığıma Vali Bey, devamı yarın. Ama benim için kültür mirası söz konusu olduğunda hayatım bile teferruattır! Zaten sığınmacı meselesi artıyor şimdi de bu tarih işgali! Buyrun evin hali... Yanarsa sorumlusu Kültür Bakanlığı ve İzmir Valiliği'dir!"

Kocabaş, paylaşımından sonra çok sayıda mesaj aldığını ifade ederek "Korkmuyor musun" diyenlere, "Bugünkü paylaşımlarımdan sonra bazı mesajlar aldım özelden... Korkmuyor musun şeklinde? Ben bir zamanlar yapayalnız sürünürken korkmadımşimdi mi korkacağım?" ifadelerine yer verdi.