Kök maaş krizinde çözüm aranıyor: Emeklilere seyyanen zam mı yapılacak?

AKP'nin, en düşük emekli maaşını 10 binden 12 bin TL'ye çıkarmak için çalışmalarını sürdürdüğü ve tüm emeklilere 2 bin TL'lik seyyanen zammın tartışıldığı öne sürüldü.

AKP'nin en düşük emekli maaşlarını 10 binden 12 bin TL’ye çıkarılmasına ilişkin çalışmaların perşembe gününe kadar devam edeceği öne sürüldü.

Ekonomim'den Besti Karalar'ın haberine göre; 2 bin TL’lik seyyanen zammın tüm emeklilere yansıtılması da tartışılıyor. Ancak tüm emeklilere yansımasının henüz karara bağlanmadığı da belirtiliyor.

KÖK MAAŞ SORUNU 

AKP, kök maaş sorununu tamamen ortadan kaldırmak için yeni formüller arıyor. Emeklilerin maaş zamları kök maaş üzerinden uygulanıyor. AKP,  bir taraftan kök maaş ile ilgili köklü çözüm arayışlarını sürdürürken,  bir taraftan da en düşük emekli maaşını 10 TL’den 12 bin TL’ye çıkarmayı planlıyor.

SEYYANEN ZAM

AKP ayrıca, tüm emeklilere 2 bin TL’lik seyyanen zammı da tartışıyor. AKP kaynakları, “tüm emeklilere yanması konusunu tartışıyoruz, ama ortada alınmış bir karar yok” değerlendirmesinde bulundular. En düşük emekli maaşı alanlar yapılacak düzenlemeden yaklaşık bir milyon 610 bin kişinin yararlanacağı belirtildi.