Komünist Osman, Karşıyaka'da ayakta alkışlandı

Büyük ilgi gören Komünist Osman Belgeselinin ikinci gösterimi İzmir Karşıyaka'da yapıldı. Suat Taşer Sanat Merkezi'ndeki etkinliğe onur konuğu olarak katılan Osman Özgüven, 'Birleşerek bu iktidardan kurtulmalıyız' dedi.

İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki ilk galasında beğeni kazanan Komünist Osman Belgeselinin ikinci gösterimi Karşıyaka’da yapıldı. 

Bostanlı Suat Taşer Sanat Merkezi’ni dolduran yurttaşlar arasında, gecenin onur konuğu Osman Özgüven ve ailesinin yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Cumhuriyet Halk Partisi’nin eski milletvekili ve grup başkanvekili Kemal Anadol, Türkiye İşçi Partisi İzmir İl Başkanı Kenan Yılmaz, Türkiye Komünist Partisi İzmir İl Başkanı Başar Özer, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Tevfik Türk,  Bergama'nın önceki dönem Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Seyrek'in eski Belediye Başkanı Nurgül Uçar, Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı da yer aldı.

 

ANLATI EMEK, DEMOKRASİ, BARIŞ EKSENİNDE

Müzisyen Şenol Şentürk ve grubunun müzik dinletisi ile başlayan etkinlikte konuşan belgeselin yönetmeni Gökmen Ulu, “Hikayemiz adalet, eşitlik, özgürlük temelinde, emek, demokrasi, barış ekseninde ilerliyor. Osman Özgüven ve yoldaşlarından çok şey öğrendik. Bu belgeseli izleyenlerin de örnek alacağı birçok olgu ve fikir var” dedi. 

 

ÖZGÜVEN AYAKTA ALKIŞLANDI

Ulu’nun konuşmasının ardından belgeselin gösterimi yapıldı. Yurttaşlar belgeseli izlerken yer yer alkış tuttu. Seyircilerin çoğu hüzünlü dakikalarda gözyaşlarını tutamadı. Belgeselin bitiminin ardından bütün salonun ayakta alkışladığı Osman Özgüven, kardeşi Sedat Özgüven ile birlikte sahneye çıktı. 

 

ÖZGÜVEN: BİRLEŞEREK BU İKTİDARDAN KURTULMALIYIZ

Sözlerine yapımcı Oben Ulu ve yönetmen Gökmen Ulu ile belgesel ekibine teşekkür ederek başlayan Özgüven, topluma tek adam rejimine karşı birlik olma çağrısı yaparak, “Kendi dünya görüşlerimizin ne olduğunu düşünmeden bir araya gelerek bu iktidardan kurtulmalıyız” dedi. 

Sedat Özgüven ise; “Her şeyden önce demokratik, halkçı, barışçı bir belediyeciliğin tarihinin yazıldığı bir dönemin anlatılması ve hatırlatılması çok değerli. Bunun için kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. Gerçekten demokratik ve halkçı belediyecilik ile ilgili tarihe çok çok önemli bir hatırlatma yapmışlar. Umarım bugün görevde olan dostlarımız, arkadaşlarımız, yoldaşlarımız da bu belgeseli izlerler ve emekten yana bir belediyecilik nasıl olabiliri, bu çabaları nasıl gösterilebilirizi tartışabilirler” dedi.

 

TUGAY: BELGESELDE VERİLEN MESAJLARI ALDIM

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ise “Osman başkanım gençlik yıllarımın kahramanı. Onu Karşıyaka’da görmek ve bu belgeselin gösterimine ev sahipliği yapmak bizim için onur. Belgeselde verilen mesajları da aldım. Osman Özgüven gibi insanları unutmamak ve başımız sıkıştığında ne yapmalıyım sorusuna yanıt bulmak için böylesi çalışmalara çok ihtiyacımız var. Bu onurlu yaşamı kalıcı hale getiren Gökmen Ulu, Oben Ulu ve emeği geçenlere ne kadar teşekkür etsek azdır” dedi. Tugay, Özgüven ve belgesel temsilcilerine birer zeytin fidanı armağan etti.

 

ÖZGÜVEN SOSYAL BELEDİYECİLİK DEVRİMİ YAPMIŞTI

İzmir’in Dikili İlçesinde 1984 – 1994 ve 2004 – 2013 yılları arasında belediye başkanlığı yapan Osman Özgüven, yerel yönetim devrimi ile tarihe geçmişti. Özgüven, Türkiye’de sosyal belediyecilik anlayışını yerleştiren başkan olmuştu. 12 Eylül döneminde Dikili’yi aydınların buluşma merkezi haline getirerek demokrasiye geçiş mücadelesinde yeniden örgütlenme zemini sağlayan Özgüven, Türkiye ekolojihareketinin de öncüleri arasında yer almıştı. İnsan hakları savunucusu ve barış aktivisti olan Özgüven, birçok somut başarıya imza atmış, Midilli Adası olmak üzere Yunanistan’daki barışseverler ile kurduğu etkin ilişkiler sayesinde uzun yıllardır kapalı olan Ege’deki dostluk kapısını yeniden açmıştı.