Marmara Depremi, 25. yılında da unutulmadı.

İZ-AFED Derneğinin kurumsal üyelerinden olduğu İzmir Kent Konseyi Afetler Çalışma Grubu ve paydaş STK'larca ortaklaşa düzenlenen, anma ve farkındalık etkinliği, 16 Ağustos 2024 Cuma akşamı Kültürpark Gençlik Tiyatrosu Salonunda Saat: 18.00'da açılış ve saygı duruşu ile başlayacak .

Programda, Ülkemizin deprem gerçeğine, bilim insanları ile mercek tutulacak. Etkinliğin sonunda afet bilince yönelik İZ-AFED Tiyatral Anlatım Ekibinin oynayacağı HAZIR MIYIZ adlı tiyatro gösterisi yapılacak.

 

HAZIR MIYIZ?

 

Tiyatro oyunu hakkında açıklamada bulunan ekibin kurucusu, oyun yazarı ve Afet Bilinci Eğitmeni Servet ERTAŞ şunları söyledi;

"Yıllardır seminerlerle anlattığımız afet bilinci ve deprem farkındalığı konusunu, bir de tiyatro ile anlatalım dedik ve Tiyatral Anlatım Ekibini kurduk. Sanırım bu Türkiye’de bir ilk olacak. Afet bilincini ve güvenli yaşam kültürüne dair yazdığım “HAZIR MIYIZ?” adlı tiyatro oyununu usta Yönetmen Mahir ÖZEL ve Serkan HACIALİOĞLU gibi deneyimli tiyatrıcularla birlikte çalışarak, gösterime hazırladık. Yaklaşık 20 dakikalık bu kısa oyunla amacımız, bugüne kadar seminer formatında yapılan afet bilinci eğitimlerini, bir de sanatın gücüyle anlatmak. Elbette ki deprem gerçeğinin ciddiyetinden uzaklaşmadan.

Oyun, genel olarak afet bilinci ve güvenli yaşam kültürüne dair toplumda doğru sanılan yanlışlara, mizahı bir dille değiniyor. Güldürürken düşündüren ve öğreten oyunda pek çok konuya kısaca değiniliyor. Olayın geçtiği "Kentsel Çelişkiler Ofisi" çalışanları, ezberleri bozmaya geliyor. diyebiliriz. Her iki etkinlik de, halka açık ve ücretsizdir.

 

Oyunun Gösterim Gün ve Saatleri:

- 16 Ağustos Cuma Saat: 19.30

Fuar-Kültürpark Gençlik Tiyatrosu

 

- 17 Ağustos Cumartesi Saat: 19.30

Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi