MEB, CHP'li Belediyeleri hedef aldı: Algı operasyonu ve manipülasyon

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okullarda temizlik hizmetleri konusunda sosyal medyada ve basında yer alan iddialara ilişkin yazılı açıklama yaptı. Bakanlık, CHP'li belediyelerin "algı operasyonu" yaptığını iddia etti.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), son günlerde sosyal medyada ve basında yer alan "okullarda temizlik hizmetleri" konusuna dair bir açıklama yaptı. 

 

Yapılan açıklamada, CHP’li bazı belediyelerin siyasi şov amacıyla temizlik malzemesi ve personel göndererek okullarda algı operasyonu yapmaya çalıştığı ileri sürüldü. Bakanlık, okullarda yürütülen temizlik hizmetleri hakkında da bilgi verdi.

 

MEB açıklamasında, Bakanlığa bağlı 60 bin 487 okulda temizlik hizmetlerinin düzenli olarak sürdüğünü, bu hizmetlerin yürütülmesinde toplamda 143 bin 355 personelin görev yaptığını belirtti. 

 

Ayrıca, "Toplum Yararına Program" kapsamında göreve başlayan 30 bin yeni personelin bugün itibarıyla tam zamanlı olarak işbaşı yaptığı kaydedildi.

 

'SİYASİ ŞOV MALZEMESİ YAPILMASI ETİK DEĞİL'

Açıklamada, temizlik hizmetlerine yönelik çalışmaların MEB tarafından titizlikle yürütüldüğü ifade edilirken, CHP’li belediyelerin usullere aykırı olarak okullara temizlik personeli ve malzemesi göndererek bir "algı operasyonu" yapmaya çalıştıkları öne sürüldü. Bakanlık, herhangi bir protokol olmadan bu tür girişimlerin etik olmadığını ve kamu hukuku açısından yanlış olduğunu vurguladı.

 

ALGI OPERASYONU VE MANİPÜLASYON

Bakanlık açıklamasında, okullardaki münferit olumsuz görüntülerin tüm okulları ve yönetimlerini zan altında bırakacak şekilde kullanıldığı belirtilerek, bu tür girişimlerin "samimiyetten uzak siyasi şov ve toplumun manipüle edilmesi" anlamına geldiği ifade edildi.