Mine Aşçı, Söke İçin İddialı Projelerle Göreve Hazır

Ak Parti Söke Belediye Başkan Aday Adayı Mimar Mine Aşcı' nın hedefi; Söke'yi Aşağı Menderes Havza'sının 'kalbi' haline getirmek.

Ege Politik' e açıklamalarda bulunan Mimar Mine Aşçı “Artık tüm dünyaya bütüncül bakmak gerekir.  Kırsal kalkınma için, bölge değerlerinin ve ekonomik üretimlerin bütüncül bakış açısıyla birbirini destekleyen ve tetikleyen özelliklerin bir ağ oluşturması gerekir. Bu bir organizasyondur. Bu model, yerel değerlerin üretim ve risklerini karşılayan bir projeler bütünüdür. Coğrafi özellikleri, kültürel değerleri, geniş toprakları ve ulaşım olanakları ile Söke’yi havzanın kalbi yapacak bir modeldir.” diyerek Söke için oluşturduğu vizyonu ortaya da ortaya koyuyor.

Söke’nin sorunlarına ve vizyonuna yönelik geliştirdiği projeleri kısa, orta ve uzun vade ile tanımlayan Mimar Aşcı;  Söke’ nin kalkınmasına öncülük edecek bütün projelerin en az otuz yılın göz önünde bulundurularak hazırlanması gerektiğinin de altını çiziyor. Söke’ nin kent yönetiminde en temel sorunun üretime yönelik ekonomik kalkınma olduğunu da vurgulayan Aşçı, yerel yöneticilerin de yarını görerek ilerlemeleri gerektiğini dile getiriyor.

Söke Çayı Islah ve Markalaşma Projesi, Söke Kent Merkezi Yenileme, Dönüşüm Planlama Uygulama Projeleri’nin de mimarı olan Mine Aşçı; “Söke’de her proje insan, kent ve ekonomi üçgeninde planlayıp uygulayacağız.” diyerek katılım, yatırım ve istihdam üçlüsünün önemine de dikkat çekiyor.

Mine Aşçı Kimdir

1999 yılı Ocak ayında Mimar olarak Söke Belediyesi’ nde göreve başladıktan sonra 2004-2008 yılları arasında İmar ve Şehircilik Müdürü olarak görev yaptı. 

2010 yılından itibaren de Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

 

Söke’ye daha fazla hizmet edebilmek için Ak Parti Çatısı altında Söke Belediye Başkanlığı için Aday adayı olduğunu dile getiren Aşçı’ nın yöneticiliğini yaptığı projelerden bazıları şunlar:

2007 yılında “Nuh Bey Konağı Restorasyonu” ile Tarihi Kentler Birliği’nden   “Başarı Ödülü”, 

2009  “AKOS Projesi” ile Cumhurbaşkanlığı’ndan “Kamudan Vatandaşa e-hizmetler Büyük Ödülü”, “e-belediyecilik Özel Başarı Ödülü” ve “Jüri Özel Ödülü”nü alır.

2010 yılında Üretken Belediyeler Proje Yarışması’nda “Mobil Demokrasi Projesi” ile MİARGED’den “En İyi Yönetim Dalında Birincilik Ödülü”, 

2016 yılında  “Kemalpaşa Mahallesi Koruma ve Yaşatma Projesi” ile Tarihi Kentler Birliği’nden “Jüri Özel Ödülü”,  

2016 yılında “Söke Kent Merkezi Yenileme/ Dönüşüm Eksenli Planlama Projesi” ile Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi’nde İMSAD’dan “Kentsel Tasarımda Kalite Ödülü”, 

2018 yılında II. Uluslararası Kapadokya Şehir, Çevre, Sağlık Kongresi’nde “Söke Kent Merkezi Yenileme/ Dönüşüm Eksenli Planlama Projesi” ile  “Sağlıklı Şehir Planlama Kategorisi’nde İkincilik Ödülü” ile sonuçlanır.

Bunun yanı sıra 2002 yılından bugüne Çekül Vakfı Söke Temsilciliği, 2005-2006 yıllarında Avrupa Birliği Proje Koordinatörlüğü, 2017-2018 yıllarında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Şehircilik Şurası, Planlama, Kimlik Tasarım Komisyonu Üyeliği ve Genel Raportörlüğü, 2018 yılında Kalkınma Bakanlığı’nın 2019-2023 Kalkınma Planı için Kentsel Yaşam Kalitesi Komisyonu Üyeliği ve Komisyon Başkan Yardımcılığı yaparak Söke İlçesini uluslararası ve ulusal platformlarda layıkıyla temsil etmiştir.