Narlıdere'de Kadın, Siyaset Ve Edebiyat Konuşuldu

Narlıdere Belediyesi, sendikacı yazar Yaşar Seyman'ı ağırladı. Siyaset ve edebiyatın konuşulduğu söyleşide, her geçen gün kadına karşı şiddetin artmasına dikkat çekildi. Söyleşi Narlıdereliler tarafından büyük ilgi gördü.

Sosyal belediyecilik anlayışı ile etkinliklerine ara vermeden devam eden Narlıdere Belediyesi, sendikacı yazar Yaşar Seyman’ı ağırladı. Moderatörlüğünü 21. Dönem Milletvekili Ayşe Gürocak’ın yaptığı söyleşide kadın, siyaset ve edebiyat konuşuldu. Narlıdere Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Gürdal Tosun Sahnesi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, CHP önceki dönem milletvekillerinden Mustafa Moroğlu ve Sabri Ergül, CHP Genel Başkan Başdanışmanı İsmet Orhan, CHP Genel Merkez Kadın Kolları MYK Üyesi Nurşen Balcı, CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Şermin Uçan, CHP Narlıdere İlçe Başkanı Mesut Durgun, CHP Foça İlçe Başkanı Ayla Yılmaz, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Nilay Kökkılıç, CHP Balçova İlçe Başkanı Murat Aküzüm, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Serdar Koç, CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, Seferihisar CHP İlçe Başkanı Senem Gürer Solak ve Narlıdere Belediye Başkanı’nın eşi İlke Engin katıldı.  

‘KILIÇDAROĞLU’NU CUMHURBAŞKANI YAPACAĞIZ’

“Yaşar Seyman Hanım’ı uzun yıllardan bu yana tanıyoruz” diyen Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “Kendisi kadın mücadelesine ve sendikal mücadeleye emek vermiş bir arkadaşımız. İnşallah bu mücadele durmaksızın devam edecek. kadının her alanda yer aldığı, özgür, mutlu, eşitlikçi bir ülke için ilk işimiz önümüzdeki seçimde CHP genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı yapmak. İkinci işimiz ise İstanbul Sözleşmesi’ne yeniden dahil olmak” dedi. 

‘KADIN YAŞAMIN ÖZÜ’

 “CHP gibi çok soylu bir siyaset okulunun öğrencisiyim” diyerek sözlerine başlayan Yaşar Seyman, “Siyasetin okulu olmaz derler ama CHP çok büyük bir siyaset okuludur. Çünkü CHP’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’tür. Sadece CHP Genel Başkanı, Anıtkabir’deki deftere ‘Sayın Genel Başkanım’ yazarak başlayabilir. Bu çok büyük bir sorumluluktur. Bu direnişi kadın işçiler, 8 Mart 1857’de New York’taki bir fabrikada çalışma saatlerinin kısaltılması ve eşit işe eşit ücret diyerek başlattı. Üzerinden 165 yıl geçmesine rağmen hala aynı şeyleri istiyoruz. Kadınlar, emek mücadelesi verirken bugün geldiğimiz noktada artık yaşam mücadelesi veriyor. Edebiyata gelince ise kadın yaşamın özü, sanat yaşamın özü. Kadın, zaten doğuştan sanatçı ve üretken. Ancak kadının, edebiyatta var olması bile çok zor olmuş. Sanatta, edebiyatta kadının var olmasını Mustafa Kemal Atatürk, sağlamıştır. Savaş sırasında Halide Edip Adıvar’a dönüp, ‘Bunları not alıyorsun değil mi?’ diye soran çok büyük bir insandır. Eğer ben, demokratik, laik cumhuriyetin bir bireyi olmasam ne sanatta ne de sendikada var olurdum” dedi.

‘MECLİS EŞİT OLACAK’

Artan şiddet nedeniyle her geçen gün daha fazla kadının yaşamdan koparıldığını belirten Seyman, “Kadına karşı şiddetin önüne eğitimle geçebiliriz. Kadın ve erkek yaşamın her alanında eşit olmalıdır. Türkiye nüfusunun yarısını, kadınlar oluşturuyor. Umuyorum ki iktidarımızda parlamentodaki kadın sayısı, erkeklerle eşit olacak” diye konuştu. Programın son bölümünde ise Yaşar Seyman, hayranlarına kitaplarını imzaladı.