Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi'nin komisyonda kabul edilmesine CHP'den sert tepki
Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi'nin komisy... CHP'nin eğitimcilerle birlikte, TBMM Milli Eğitim Komisyonu'nda kabul edilen Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi'ne tepkisi sürüyor.
CHP milletvekilleri, önergenin "Atatürk ilke ve inkılaplarını" içermemesi ve öğretmen haklarını yeterince korumaması sebebiyle eleştirdiler. Öğretmenlik Meslek Kanunu, eğitimciler tarafınca "meslek nöbeti" ile protesto edilirken, akademisyenlerden de destek geldi.
KOMISYON TARTIŞMALARI VE CHP'NIN TEPKILERICHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, Atatürk ve Cumhuriyet değerlerinin yeterince vurgulanmadığını belirterek, "Bu toprakların en büyük değeri Atatürk’tür. Önerge Atatürk ilke ve inkılaplarını içermiyor, kabul edilemez" dedi. Grup Başkanvekili Murat Emir ise, "Atatürk'ün devrimlerinin ve milliyetçiliğinin eksikliği, bu kanun teklifinde açıkça görülüyor," şeklinde konuştu.
MILLI EĞITIM AKADEMISI TEPKILERIÖğretmenlik Meslek Kanunu'nda en çok eleştiri alan bölümlerden biri de Milli Eğitim Akademisi oldu. Cumhuriyet'in aktardığına göre, akademinin "siyasi iktidarın kendine yakın öğretmen yetiştirme projesi" olarak nitelendirilmesi eğitim çevrelerinde endişe yarattı. CHP İstanbul Milletvekili Fethi Açıkel, "Burada Atatürksüzleştirme çabası var. Sinsi bir sansür söz konusu, kabul etmemiz mümkün değil," ifadelerini kullandı.
Hazırlık eğitimi alacak aday öğretmenler, sınavlarla seçilecek ve eğitim süresince teorik ve uygulamalı dersler görecekler. Hazırlık eğitimini başarıyla tamamlayanlar sözleşmeli öğretmen olarak atanacak. Öğretmen adaylarına, akademide 14,190 TL aylık ücret ödenmesi planlanıyor.