Oğuz Kaan Salıcı: "Sayın Mehmet Şimşek, 10 saat boyunca New York'a uçacağınıza, 10 dakikada Beştepe'ye gitmeniz daha faydalı olacaktır"
CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, 'Sayın Mehmet Şimşek, 10 saat boyunca New York'a uçacağınıza, 10 dakikada Beştepe'ye gitmeniz daha faydalı olacaktır. Bilmiyor olamazsınız; yabancı yatırım siyasi ve ekonomik risk analiziyle ilgilidir. " dedi.
CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, “Sayın Mehmet Şimşek, 10 saat boyunca New York’a uçacağınıza, 10 dakikada Beştepe’ye gitmeniz daha faydalı olacaktır. Bilmiyor olamazsınız; yabancı yatırım siyasi ve ekonomik risk analiziyle ilgilidir. Yatırımcılar siyasi riske ‘ülke riski’ derler. Hukuk devletine, hükümet istikrarına ve dış politika tercihlerine bakarlar. Ta New York’a gidip nasıl güven vereceksiniz? ‘Bizim şahane bir Cumhurbaşkanımız var. Onun önyargıları, kaprisleri, hisleri, sempatileri, antipatileri hep kanun hükmündedir’ mi diyeceksiniz? Yoksa ‘Bizim memlekette Anayasa Mahkemesi kararları uygulanmıyor, yargı kurumları çatışıyor. Ortağımıza kalsa, AYM’nin kapısına kilit vuracağız’ mı diyeceksiniz? İstikrarsız, geçici, güvenilmez ve öngörülmez yolunuz yol değildir. Hukuka dönünüz” dedi.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın, ocak ayının ikinci haftası New York’ta JPMorgan Chase&Co tarafından düzenlenen yatırımcılar toplantısına katılacağı belirtildi. CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, X (Twitter) hesabından konuyla ilgili bir haberi alıntılayarak Bakan Şimşek’e seslendi. Paylaşımında yaşanan yargı krizini de hatırlatan Salıcı’nın paylaşımı şöyle:
“Sayın Mehmet Şimşek, 10 saat boyunca New York’a uçacağınıza, 10 dakikada Beştepe’ye gitmeniz daha faydalı olacaktır. Bilmiyor olamazsınız; yabancı yatırım siyasi ve ekonomik risk analiziyle ilgilidir. Yatırımcılar siyasi riske ‘ülke riski’ derler. Hukuk devletine, hükümet istikrarına ve dış politika tercihlerine bakarlar. Ta New York’a gidip nasıl güven vereceksiniz? ‘Bizim şahane bir cumhurbaşkanımız var. Onun önyargıları, kaprisleri, hisleri, sempatileri, antipatileri hep kanun hükmündedir’ mi diyeceksiniz? Yoksa ‘Bizim memlekette Anayasa Mahkemesi kararları uygulanmıyor, yargı kurumları çatışıyor. Ortağımıza kalsa, AYM’nin kapısına kilit vuracağız’ mı diyeceksiniz? İstikrarsız, geçici, güvenilmez ve öngörülmez yolunuz yol değildir. Hukuka dönünüz.”