Özgür Özel'den Sinan Ateş cinayeti davasına müdahale iddiası: Orada Olcay Kılavuz var

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayeti davasına ilişkin konuştu. Özel, "Orada Olcay Kılavuz var ve çok sayıda siyasi var" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesi hakkındaki davayı yerinde takip etti.

 

Sincan Ceza İnfaz Kurumunda süren yargılama hakkında gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Özel, "Mahkeme fevkalade aceleci şekilde hiçbir talebi kabul etmediği gibi bütün talepleri reddettiği gibi ışık hızıyla karar vermeye çalışıyor. İki konuda herkes hemfikir. Birincisi burada sadece tetikçiler var, aracılar var. Esas azmettiricilerin bir kısmı, üzerinde gizlilik kararı olan diğer dosyadaki o dosyaya ‘Aman takipsizlik verin’ baskıları var. Orada Olcay Kılavuz var ve çok sayıda siyasi var. Tabii bir kısmı Ankara’da bir genel merkezde oturuyorlar ve onlar o dosyada da yok. Onlar o dosyaya takipsizlik verip, bu dosyadaki tetikçilere belli cezalar verip nasılsa buradaki uyuşturucu satıcısı, gençleri zehirleyen, salonda bile kimi nasıl vurmuş övünerek anlatan haysiyetsizler para karşılığı yatarlar. Öbür dosyadaki bağlantıları da kopartıp kendileri görevlerine devam etmeye çalışıyorlar" dedi.

 

'İKİ ELİMLE GÖSTEREYİM'

Özel, "Buradaki üç beş tane torbacı katile ceza verip aracıları görmezden gelip esas azmettiricileri, iki elimle göstereyim, esas azmettiricileri gerekli cezayı alıp hem kamu vicdanında hem siyaseten hem hukuken cezalandırmazsanız bu iş olmaz. Bir daha buradan sesleniyoruz. Bu adalet ne zaman tecelli edecek? Katiller içeriye girince. Hangisi? O ikisi, o ikisi, o ikisi… Bunu Ayşe Hanım da biliyor, annesi de biliyor, vicdan sahibi bütün siyaset arkadaşları da biliyor. O yüzden Sinan Ateş bir günlerde onların emriyle bize söz söylüyordu, laf ediyordu, Ayşe Hanım söylüyor, ‘Çok ağır sözler söyledi size.’ Bana söyledi, diğer siyasilere söyledi. Ama söz siyasettir, söylenir. Ama siz söz söyleyen birisini siyasetçi birisini, başka işlerden dolayı susturmak için, bildiklerinden dolayı susturmak için öldürürseniz, orada hepimiz birden Sinan Ateş’in ailesinin yanındayız. Çünkü biz, o ikisi gibi insanlar değiliz. Çünkü biz, adalet isteyenleriz" ifadelerini kullandı.

 

'BU KÖTÜLÜĞE ORTAK OLMAYIN'

"Ben düşmanım dahi olsa şiddet uygulanmasına, düşmanım dahi olsa o kişinin öldürülmesine ve onun cinayetinin örtbas edilmesine susmam, susamam" diyen Özel, şöyle devam etti:

 

"Ayşe Hanım’ın bir sözü, artık Türkiye’deki vicdan sahibi herkesin sözüdür. Diyor ki ‘Sinan’la bizim dost bildiklerimiz düşmanımızmış. Düşman bildiklerimiz dostumuzmuş.’ Ben de şöyle ilave edeyim. Ayşe Hanım hiç merak etmeyin, sizin sayenizde artık bu ülkede gerçek kötüler bir tarafta kalacak, iyiler hep birlikte olacağız. El eleyiz, kol kolayız, omuz omuzayız. Ve şunu söylüyoruz, bundan sonra Türkiye’de iki ittifak var. Bir tanesi kötülerin ittifakı, bir tanesi iyilerin ittifakı. Milletimizi bu iyilerin yanında durmaya davet ediyoruz. Ve o kötülerin ittifakına zorlanan AK Parti’nin, MHP’nin çok değerli milletvekillerine, yöneticilerine ve üyelerine söylüyoruz, bu kötülüğe ortak olmayın. Cumhur İttifakı sürecek diye bir cinayeti üstü örtülü bırakmayın. Kötülük ittifakından ayrılın, iyiliğe sarılın. İyi olursanız her şey olur. Hep birlikte aç da kalsak yoksul da olsak acı da çeksek iyiler akşam rahat uyur. Onlar rahat uyuyamıyor. Rahat uyuyamayanların yanından ayrılın."