Özgür Özel'i İzmir'de kimler destekliyor?

CHP Başkanlığı için adaylığını açıklamasının ardından ertesi gün ayağının tozuyla İzmir İl Kongresi'ne katılan CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in konuşması olaylı kongre nedeniyle gölgede kalırken, akıllara İzmir'de kimden destek alıyor sorusu geldi.

CHP'de ilk il kongresi İzmir'de yapıldı. Kongre'de Genel Başkanlık adaylığını açıklayan CHP Grup Başkanı Özgür Özel ve Örsan Öymen konuşmacı olarak katıldı. Özel kendini destekleyen milletvekilleri ve Manisa İl Gençlik Kolları'nın yanısıra kendisine yakınlığı ile bilinen Saruhanlı, Alaşehir ilçe örgütlerinden gelen isimler ile salonda yer aldı. Özel'in bu tavrı başta CHP İzmir İl Gençlik Kolları üyeleri olmak üzere İzmirli partililerce tepki ile karşılandı. Özel'in konuşması gençlik kolları üyelerinin "halkın umudu Kılıçdaroğlu" sloganı ile kesildi. Sloganlar karşısında Özel'in sık sık konuşma düzeninden koptuğu ve dağıldığı gözlemlendi. 
 

 

Gençlerle diyaloga girmesi tepki çekti

 

Öte yandan Özel'in konuşması sırasında sık sık CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu lehine slogan atan gençlerin yanına giderek yaptığı; "Gençler kim dediyse bunu diye yapmayın. Gençler size bunu kim yapın dediyse yapmayın. Benim konuşmama engel olamazsınız CHPlilere yakışmaz. Beni Süleyman Soylu susturamadı bu talimatı veren de susturamaz" sözlerine partililerden tepki geldi. Partililer; "Manisa'dan gençleri getirip kendi lehine slogan attırmak normal. O zaman birileri attırmıyor. İzmir'de okudum diyerek kendini İzmirli ilan ediyor ama İzmir'e saygı göstermiyor. Gösterse Manisa'dan adamlarla çıkarma yapıp slogan attırarak ortamı germezdi" dedi.

 

İzmir'de Özel'i kimler destekliyor?

 

Kongrede partililerin dillendirdiği bir diğer soru ise Özgür Özel'in kendine destek veren isimlerle kongreye çıkarma yapması. Bu kalabalık katılım sonrası akıllara "İzmir'de Özel'i kimler destekliyor?" sorusu geldi. Hatırlanacağı üzere İstanbul'dan MYK kontenjanı ile İzmir'e ithal edilen Gökçe Gökçen adaylık açıklamasına katılarak açık destek vermişti. Özel'in aracının kapısına kadar gidip onla salona giren İzmir Milletvekili Murat Bakan'da bugün verdiği görüntüyle desteğini resmen açıklamış oldu. Bakan'ın uzun süredir değişim bayrağı açan İmamoğlu ile beraber çalıştığı İzmir kulislerinde konuşuluyordu.
Bunun dışında Deniz Yücel sosyal medya hesabı "X" te Özgür özel ve onun adaylığını paylaşan yandaşlarını beğenerek bir şekilde tarafını belirtenlerden. 
Açık destek veren tek belediye başkanı ile Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda oldu. Arda, sosyal medya hesabı "X" üzerinden yaptığı; "Gittiğiniz limanı bilmiyorsanız, hiçbir rüzgar lehinize değildir... Hiçbir fırtına da bizim limana güvenle yanaşmamızı engelleyemez" paylaşımı kendini eleştirenlere cevap olarak yorumlandı.