Sahne Tozu Tiyatrosu'ndan çift gala!

Göksel Kortay: Onlar Türkiye'nin aydınlık yüzü...

Göksel Kortay'ın yönetmenliğini yaptığı, Ray Cooney'in yazdığı İkinin Biri adlı oyunun galası 16 ve 17 Şubat tarihlerinde Sahne Tozu Tiyatrosu Haldun Dormen Sahnesi'nde gerçekleştirildi.

Tiyatronun duayen ismi Haldun Dormen galanın ilk gününde Sahne Tozu Tiyatrosu ile birlikteydi. Galanın ikinci gününde ise Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Ana Sanat Dalı Bölüm Başkanı Doç. Dr.  Merih Tangün de davetliler arasındaydı. Oyunu büyük beğeni ile izleyen Merih Tangün oyuncuları tebrik etti.

Müthiş komedi oyunuyla seyirciden tam not alan "İkinin Biri" alkış ve kahkaha tufanı eşliğinde oynandı. Oyunun sonunda sahneye çıkan Çağlar İşgören, Sahne Tozu Tiyatrosu'nu hiçbir zaman yalnız bırakmayan Haldun Dormen'e, sahne arkasında çalışan dekor, kostüm, ses - ışık  ve organizasyon birimi ekiplerine, oyunun reji asistanı Resmiye Temel'e, Actor Club ve Yeni Aktörler bireylerine teşekkürlerini sundu. İzmirliler ile İkinin Biri adlı oyunu buluşturmalarını sağlayan Göksel Kortay'ı sahneye davet etti.

Göksel Kortay sahnede yaptığı konuşmada, oyuncuları tebrik ederek, "Çok değerli konuklarımız bu geceki coşkumuza ortak olduğunuz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Dün tiyatroya geldiğimde bir de baktım ana kadronun oyuncu elemanlarından kimi mermerleri cilalıyordu, kimi duvar kağıdı yapıyordu, kimi boya badana yapıyordu, onlar böyle bir ekip. Bu tiyatroya giriyorlar günün 20 saatini tiyatroda geçiriyorlar. Ben onları tanıdığım için çok mutluyum, onlara bayılıyorum. Çünkü ellerindeki kısıtlı imkanlarla Çağlar İşgören ve ana kadrosu Türk Tiyatro severlerine ve İzmirlilere bu sahneyi sunmak için çalıştılar. İzmirlilerden onları şefkatle sevgiyle sarıp sarmalarını rica ediyorum. Onların ellerinden sıkı sıkı tutun hiç bırakmayın. Çünkü onlar Türkiye'nin aydınlık yüzü" diyerek oyuncu kadrosu ile birlikte selam verdi.

Sahne Tozu Tiyatrosu başta İkinin Biri olmak üzere, birbirinden farklı oyunları Haldun Dormen Sahnesi'nde İzmir seyircisi ile buluşturmaya devam edecek.

Oyunun konusu :

İngiliz Hükümetinde görevli bir bakan yardımcısının eşiyle birlikte geldiği otelde, çapkınlık yapmaya kalkışmasıyla meydana gelen olaylar konu alınıyor.

Oyun, bakan yardımcısının, karısıyla birlikte kaldığı otelde ayrı bir odada bir sekreterle aşk kaçamağı yaparken, karısının da kendisinin özel kalem müdürüyle kendi odasında ilişkiye girmesini anlatır. Bu sırada söylenen yalanlar, oyun ilerledikçe karışıklığın dozunu giderek arttırır. Fars türündeki bu oyunu kaçırmayın.

Yazar: Ray Cooney

Yönetmen: Göksel Kortay

Yardımcı yönetmen : Çağlar İşgören

Oyuncu kadrosu:

Hüseyin Çur

Çağrı Turnalı

Gülder Pınar

Gamze Aksoy

Arif Yıldırım

Mustafa Akyel

Öznur Öztürk

Hande Ülgentay

Mevlüt Birlik

Tolga Bekmez

Dekor:Emre Altıntaş

Ses ve Işık :Alican Pulat

Reji asistanı:Resmiye Temel

Aksesuar : Yunus Aydın

Kostüm: Resmiye Temel &  Gamze Aksoy