Son Dakika: Teröristbaşı Fethullah Gülen öldü, FETÖ'de kavga başladı! İstihbarat kaynakları mezar yerine ilişkin bilgiyi açıkladı

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in ölüm haberinin ardından örgüt içinde kavga başladığı öğrenildi. İstihbarat kaynaklarından edinilen bilgiye göre, örgüt ABD ve Avrupa olarak ikiye ayrılacak. Öte yandan örgütte teröristbaşı Gülen'in mezar yerinin bilinmemesi yönünde karar alındığı öğrenildi.

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fethullah Gülen'in tedavi gördüğü hastanede 83 yaşında öldüğü bildirildi.

Örgüte yakın kaynaklar Gülen'in 20 Ekim'de saat 21.20 sıralarında öldüğünü açıkladı.

Gülen'in nereye gömüleceği merak konusu olurken, istihbarat kaynaklarından açıklama geldi.

"ÖRGÜT MEZARIN BİLİNMEMESİNE KARAR VERDİ"

MİT'in paylaştığı bilgi notuna göre FETÖ elebaşının ölümünün duyurulup duyurulmaması konusunda tartışma çıktı. Bazı örgüt üyeleri ölüm haberini gizlemek istedi ancak bunun gizlenemeyeceğini savunanlar ağır bastı. 

İstihbarat kaynakları "Örgüt mezarın bilinmemesine karar verdi" bilgisini geçti.

Bir süredir FETÖ elebaşı Gülen’in sağlığının kötüye doğru gittiği ve artık akıl sağlığının yerinde olmadığı biliniyordu. Ancak sağ kolu  ve örgütün kara kutusu olarak bilinen Uzun Cevdet lakaplı Cevtik Türkyolu örgüte para yardımlarının kesilmemesi için bu durumu gizlemeyi tercih etti. Hatta bunun için eski videoları yeni gibi yayınladı.

FETÖ İÇİNDE CENAZE KAÇIRILABİLİR KAVGASI

MİT'in bilgi notuna göre örgüt liderinin nereye gömüleceği, namazı kimin kıldıracağı ve cenazeye kimlerin katılacağı örgüt içinde tartışmaların yaşanmasına neden oldu.

Son zamanlarda yanında olan isim olarak bilinen Cedvet Türkyolu'nun kendi kontrolünde bir cenaze töreni planlıyor. Türkyolu cenazenin biran önce defnedilmesini isterken ABD'deki örgüt üyeleri Avrupa'dan geleceklerin beklenmesi gerektiğini savunuyor. Örgüt içinde Cevdet Türkyolu'nun göstermelik bir cenaze töreninden sonra cenazeyi kaçırma ihtimali ciddi olarak tartışılıyor.

FETÖ terör örgütünde Gülen'in mezarının bilinmemesi konusundaki görüş ağır basıyor. Örgüt tarafından böylece Saidi Nursi benzeri bir hava verilmesi düşünülüyor. Cenazenin çok az sayıda kişinin katılımıyla kaldırılıp Cevdet Türkyolu'nun damadının arazisi içinde ormanlık alanda defnedilmesi planlanıyor. 

Öte yandan, FETÖ içinde kavga başladığı ve örgütün ABD ve Avrupa olarak ikiye ayrılacağı belirtildi.